Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Možnost filtriranja zapisov
Ponastavi
  • Danes

    Varovalni dejavniki za preprečevanje medvrstniškega nasilja

    Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje je v sodelovanju s Pedagoškim inštitutom izdalo letak z naslovom Varovalni dejavniki za preprečevanje medvrstniškega nasilja.

  • Minister Props na obisku upravnih enot: "Uporabnikom še naprej na voljo vse nujne javne storitve."

    Minister za javno upravo mag. Franc Props je danes obiskal upravne enote (UE) Zagorje ob Savi, Trbovlje in Hrastnik.
    »Prepričan sem, da je za tukajšnje prebivalce, kar se tiče izvajanja javnih storitev s strani države na lokalni ravni, zgledno poskrbljeno,« je ob srečanju z načelnicami in zaposlenimi povedal minister.

  • V Mariboru slovesno počastili dan Slovenske vojske

    Slovenska vojska svoj dan praznuje 15. maja, v spomin na prve nabornike, ki so svoje usposabljanje na Igu in v Pekrah začeli 15. maja 1991. Drugo leto zapored smo dogajanje razširili in odprli za širšo javnost. Letos se je praznovanje preselilo v Maribor. Danes, na predvečer praznika, je v dvorani Tabor potekala osrednja slovesnost. Sledil je koncert Big banda Orkestra Slovenske vojske z gosti.

  • Ministrica Fajon v Dohi: Bolj kot kdaj koli prej mora mednarodna skupnost stopiti skupaj

    Četrti dan pogovorov po Bližnjem vzhodu in Zalivu se je ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon sestala s predsednikom vlade in zunanjim ministrom Katarja šejkom Mohamedom bin Abdulrahmanom al Tanijem. Glavna tema pogovorov je bil Bližnji vzhod, v tem okviru prizadevanja za prekinitev ognja v Gazi.

  • Odločitve vlade s sej vladnih odborov

  • 35 novih najemnih javnih stanovanj na Koroškem

    Minister za solidarno prihodnost Simon Maljevac je danes odprl 35 novih javnih stanovanj na Ravnah na Koroškem. Stanovanja je s pomočjo sredstev iz Načrta za okrevanje in odpornost, ki jih je zagotovilo ministrstvo, kupil Stanovanjski sklad Republike Slovenije.

  • Teden restavracij – kulinarično druženje

    Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MGKP) ter slovenski rejci in predelovalci mesa v projektu »izbrana kakovost – Slovenija« so v partnerstvu s Tednom restavracij, ki ima v slovenskem prostoru pomembno vlogo pri napredku slovenske gastronomije, v ljubljanski restavraciji Pen Klub organizirali kulinarično druženje.

  • Stavka na Upravni enoti Ruše

    Zaposleni na Upravni enoti Ruše so razglasili stavko, ki bo potekala vse delovne dni od srede, 15. 5. 2024 do preklica oziroma do izpolnitve stavkovnih zahtev.

  • Stavka na Upravni enoti Izola

    Zaposleni na Upravni enoti Izola so zaostrili stavko, ki bo odslej potekala vse delovne dni, in sicer od srede, od 15. maja 2024, do preklica oziroma do izpolnitve stavkovnih zahtev.

  • Stavka zaposlenih na Upravni enoti Šmarje pri Jelšah

    Zaposleni na Upravni enoti Šmarje pri Jelšah so zaostrili stavko, ki bo potekala vse delovne dni od srede, 15. 5. 2024, do preklica oziroma do izpolnitve stavkovnih zahtev.

  • Stavka na Upravni enoti Šentjur pri Celju

    Zaposleni na Upravni enoti Šentjur pri Celju so zaostrili stavko, ki bo potekala vse delovne dni, in sicer od srede, od 15. 5. 2024 do preklica oziroma do izpolnitve stavkovnih zahtev.

  • Stavka na Upravni enoti Slovenska Bistrica

    Zaposleni na Upravni enoti Slovenska Bistrica so zaostrili stavko, ki bo potekala vse delovne dni in sicer od srede, 15. 5. 2024 do preklica oziroma do izpolnitve stavkovnih zahtev.

  • Stavka na Upravni enoti Žalec

    Zaposleni na Upravi enoti Žalec so razglasili stavko, ki bo potekala od srede, 15. maja 2024, vsak delovnik vse do preklica oziroma izpolnitve stavkovnih zahtev.

  • Krajevni urad Oplotnica bo v ponedeljek, 20. maja 2024, zaprt

    Vse upravne storitve, ki se izvajajo na krajevnem uradu, lahko stranke v tem času uredite na sedežu Upravne enote Slovenska Bistrica.

  • Obvestilo o stavki na Upravni enoti Celje

    Na Upravni enoti Celje bo od srede 15. maja 2024 dalje, vsak dan do preklica, potekala stavka zaposlenih.

  • Krajevni urad Poljčane bo v petek, 24. maja 2024, zaprt

    Vse upravne storitve, ki se izvajajo na krajevnem uradu, lahko stranke v tem času uredite na sedežu Upravne enote Slovenska Bistrica.

  • Korak pred spletnimi napadalci smo lahko le z investicijami v znanje

    V Kongresnem centru Bernardin se je danes začela dvodnevna 31. konferenca Dnevi slovenske informatike. Pripravlja jo Slovensko društvo Informatika v soorganizaciji z MDP in Združenjem za informatiko in telekomunikacije GZS. Rdeča nit tokratne konference je »Z umetno inteligenco gradimo svet prihodnosti«. Na konferenci, osrednjem mestu slovenskih informatikov, se je zbralo okoli 300 ljudi.

  • Ministrica za zdravje na srečanju o merjenju efektivne obremenitve zdravnikov

    Na Brdu pri Kranju je potekalo delovno srečanje ministrstva za zdravje s predstavniki bolnišnic na temo spremljanja efektivne obremenjenosti zdravnikov. Na dogodku so med drugim predstavniki splošnih bolnišnic Novo mesto, Slovenj Gradec in Nova Gorica ter UKC Maribor predstavili primere dobrih praks.

  • Stavka na Upravni enoti Domžale

    Sindikat Upravne enote Domžale je napovedal stavko, ki bo trajala od 15. 5. 2024 vsak delovni dan do preklica oziroma do izpolnitve zahtev.

  • Izvajanje okvirnih sporazumov pri skupnem javnem naročilu za nakup goriva na bencinskih servisih

    Ministrstvo za javno upravo je izvedlo brezplačno spletno predavanje »Izvajanje okvirnih sporazumov pri skupnem javnem naročilu za nakup goriva na bencinskih servisih«.