Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Možnost filtriranja zapisov
Ponastavi
  • Danes

    Največji mednarodni dogodek za obeležitev svetovnega dne čebel letos v Sloveniji

    Še teden dni nas loči od sedme obeležitve svetovnega dne čebel. Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano v okviru obeležitve v sodelovanju z Ministrstvom za zunanje in evropske zadeve ter Organizacijo Združenih narodov za prehrano in kmetijstvo (v angleščini Food and Agriculture Organization of the United Nations – FAO) soorganizira mednarodni forum Čebele za ljudi, planet in mir.

  • Danes

    Naj dijaško podjetje leta izdelalo lesen počivalnik za popoln odklop od vsakdana

    10. maja je v Ljubljani potekalo finale nacionalnega tekmovanja Moje podjetje. V 11. tekmovanju zapored je sodelovalo 800 dijakov in dijakinj, ki so ustanovili 180 dijaških podjetij. Urad za intelektualno lastnino bo zmagovalne ekipe in njihove mentorje letos nagradil z enodnevnim izletom, v okviru katerega bodo obiskali inovativni slovenski podjetji Domel in Lotrič Meroslovje.

  • Danes

    Načelnice in načelniki si prizadevajo za zagotavljanje nemotenega delovanja upravnih enot

    Ministrstvo za javno upravo je bilo v skladu z Zakonom o stavki (SZtk) s strani Sindikat državnih organov Slovenije ter nekaterih posamičnih sindikalnih organizacij upravnih enot seznanjeno z napovedjo zaostrovanja stavkovnih aktivnosti, in sicer naj bi se stavka na določenih upravnih enotah od 15. maja 2024 dalje izvajala vsak delovni dan do preklica oziroma do izpolnitve stavkovnih zahtev.

  • Danes

    Predsednik vlade dr. Robert Golob: Vlaganje v železniško infrastrukturo med ključnimi izzivi

    Predsednik vlade dr. Robert Golob se je danes udeležil dogodka ob zaključku projekta nadgradnje železniške proge Maribor-Šentilj-državna meja, kjer je bil tudi slavnostni govornik.

  • Danes

    Znanost in gospodarstvo skupaj za dvig dodane vrednosti

    Minister za visoko šolstvo, znanost in inovacije dr. Igro Papič je nagovoril zbrane na prvi skupščini novega strateškega razvojno-inovacijskega partnerstva (SRIP) GoDigital. Izpostavil je pomen sodelovanja med znanostjo in gospodarstvom za višjo dodano vrednost ter poudaril veliko finančno podporo države znanosti in inovacijam.

  • Danes

    Povezovanje znanja za trajnost in boj proti podnebnim spremembam

    Minister za visoko šolstvo, znanost in inovacije dr. Igor Papič se je udeležil prvega dneva zveze EUTOPIA, ki ga je obeležila Univerza v Ljubljani. V zvezo EUTOPIA je združenih deset priznanih evropskih univerz, med ustanovnimi članicami je bila ravno Univerza v Ljubljani.

  • Danes

    Naj bo delo v gozdu varno in učinkovito!

    Dela pri sečnji in spravilu lesa iz gozdov so v polnem teku. Posledično se je povečalo število nesreč, tudi takih s smrtnimi izidi. Delo v gozdu je vedno zelo zahtevno in nevarno opravilo, zato so zanj zelo pomembni ustrezna usposobljenost, izkušnje in primerna oprema.

  • Danes

    Zakonski predlogi za ureditev kratkoročnega oddajanja stanovanj

    V javno obravnavo bo jutri poslana novela Zakona o gostinstvu, za katero smo zakonske rešitve za ureditev kratkoročnega oddajanja stanovanj prek spletnih platform v medresorskem sodelovanju prispevali tudi na Ministrstvu za solidarno prihodnost.

  • Danes

    Poziv k vpisu v bazo prijaviteljev na portalu wideraexperts.eu v okviru programa Obzorja Evropa

    Oktobra lani smo na MVZI predstavili brezplačen portal wideraexperts.eu razvit v okviru projekta NCP WIDERA.NET+, v katerem sodelujejo nacionalne kontaktne točke iz držav širitve (angleško widening države). Portal je namenjen povezovanju strokovnjakov in strokovnjakinj s prijavitelji in prijaviteljicami iz držav širitve. Vabimo vas k vpisu v bazo prijaviteljev.

  • Danes

    Jutri začetek javne obravnave novega Zakona o gostinstvu

    Ministrstvo bo jutri objavilo predlog novega Zakona o gostinstvu, ki sledi sodobnim trendom gostinstva in nastanitvene dejavnosti ter zavezam k trajnostnemu turizmu. V javni razpravi želi pridobiti mnenja in predloge zainteresiranih javnosti o novih rešitvah za ureditev področja. Javna obravnava predloga novega Zakona o gostinstvu bo trajala od 14. maja do 17. junija 2024 na e-demokraciji.

  • Danes

    Dnevi geoprostorskih podatkov 2024

    V Banja Luki je od 22. do 23. aprila 2024 potekala prva mednarodna konferenca na temo infrastrukture prostorskih informacij (IPI), imenovana Dnevi geoprostorskih podatkov 2024.

  • Danes

    Minister Šarec sprejel predstavnike nevladnih organizacij vojnih invalidov in žrtev vojnega nasilja

    Minister za obrambo Marjan Šarec in državni sekretar Rudi Medved sta se danes na Ministrstvu za obrambo srečala s predstavniki nevladnih organizacij, ki delujejo na področju vojnih invalidov in žrtev vojnega nasilja.

  • Danes

    Vlada soglaša z amandmaji k predlogoma zakonov s finančnega področja

    Vlada je na današnji dopisni seji soglašala s predlogoma amandmajev k dopolnjenima predlogoma Zakona o postopku sodnega varstva nekdanjih imetnikov kvalificiranih obveznosti bank in novele Zakona o obveznih zavarovanjih v prometu.

  • Danes

    Predstavitev nacionalnega poročila o programu Erasmus+ na področju srednješolskega izobraževanja

    Na Ministrstvu za vzgojo in izobraževanje je v petek potekala predstavitev evalvacije programa Erasmus+, ki zajema prejšnje in aktualno programsko obdobje.

  • Danes

    Zaprtje javnega razpisa za sanacijo gozda iz programa razvoja podeželja 2014-2020

    Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano obvešča o zaprtju javnega razpisa za sanacijo gozdov iz Programa razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2014-2020 (PRP 2014-2020).

  • Danes

    Rezultati Evropskega obrambnega sklada – letnega programa 2022

    Skupno je bilo v letu 2022 izbranih 41 projektov v vrednosti 832 milijonov evrov, ki bodo izvedeni s strani 550 podjetij. Izmed teh je 39 odstotkov malih ali srednje velikih podjetij, kar potrjuje angažma EU pri vključevanju le-teh v obrambno industrijo. V povprečju posamezni konzorcij sestavlja 22 entitet iz devetih držav EU.

  • Danes

    Romano Prodi: Nova Gorica in Gorica sta simbol povezovanja vse Evrope

    Gost nove epizode GOVSI podkasta je Romano Prodi. Z voditeljico Natašo Čepar smo ga povabili k pogovoru ob praznovanju 20. obletnice vstopa Slovenije v Evropsko unijo, spregovorila pa sta tudi o odnosih med Slovenijo in Italijo ter o aktualnih dogodkih v svetovni politiki.

  • Danes

    Objavljen je Javni razpis za izbiro raziskovalnih projektov Ciljnega raziskovalnega programa 2024

    Javna agencija za znanstvenoraziskovalno in inovacijsko dejavnost Republike Slovenije je dne 10. maja 2024 na spletni strani in v Uradnem listu Republike Slovenije št. 39/24 objavila Javni razpis za izbiro raziskovalnih projektov Ciljnega raziskovalnega programa CRP 2024 v letu 2024. Razpis bo odprt do 11. junija 2024 do 14. ure. Začetek sofinanciranja projektov je predviden oktobra 2024.

  • Fajon v Egiptu: Izrael in Hamas morata znova sesti na pogovore, nujna je dostava pomoči v Gazo

    Ministrica Tanja Fajon se je v drugem delu obiskov po Bližnjem vzhodu in Zalivu mudila v Egiptu. Z egiptovskim kolegom Samehom Šukrijem sta se strinjala, da je treba narediti vse, da se bosta Izrael in Hamas znova vrnila k pogajanjem. Prvi dan si je ministrica ogledala logistično skladišče Rdečega polmeseca in bolnišnico v kraju Ariš na Severnem Sinaju ter se odpravila do mejnega prehoda Rafa.

  • Minister Matej Arčon s slovenskimi društvi na severu Srbije

    Podpredsednik vlade ter minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Matej Arčon je danes začel obisk slovenske skupnosti v Srbiji. Prvi dan se je mudil v Novem Sadu, kjer se je srečal s predstavniki slovenskih društev iz območij Rume, Subotice, Zrenjanina, Vršca, Pančeva, Smedereva in Novega Sada. Ministra je spremljal veleposlanik Republike Slovenije v Beogradu Damjan Bergant.