Skoči do osrednje vsebine

Vabilo na majski večer z zamejskimi ustvarjalci Sredi domovine: Catia Quaglia

Kdaj
Kje Erjavčeva 15, Ljubljana
Na Uradu vlade za Slovence v zamejstvu in po svetu pripravljamo majski večer z zamejskimi ustvarjalci Sredi domovine. V luči lanskoletne 50-letnice knjige Zverinice iz Rezije nas bo v rezijanski pravljični svet ter bogato dejavnost tamkajšnjih Slovencev popeljala avtorica nove knjige Ta Ladïnina lisïca: növe pravice z Rezije in pomembna kulturna delavka iz Rezije Catia Quaglia.

V pogovoru bosta sodelovali tudi rezijanska družbeno-kulturna delavka Luiga Negro in ilustratorka Urša Volovšek.

Slikanico je lansko jesen izdalo Kulturno društvo Ivan Trinko iz Čedada v sodelovanju z Muzejem rezijanskih ljudi. Ilustrirala jo je študentka Akademije za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani in nadobudna mlada ilustratorka Urša Volovšek. Zbrani na dogodku bodo lahko prisluhnili milozvočni rezijanski besedi tokratne gostje. S knjižnimi različicami pa bo na pomoč priskočila še ena izredno pomembna rezijanska družbeno-kulturna delavka Luigia Negro, sicer tudi prejemnica letošnje nagrade ob slovenskem kulturnem prazniku krovnih organizacij v Italiji, Sveta slovenskih organizacij in Slovenske kulturno-gospodarske zveze, za izstopajoče zasluge na kulturnem področju med Slovenci v Italiji.

Pogovor s Catio Quaglia, Luigo Negro in Uršo Volovšek bo vodila državna sekretarka na Uradu Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu Vesna Humar. Ob tej priložnosti bomo v avli urada odprli tudi likovno razstavo, ki so jo pripravili ob izdaji slikanice.

V okviru niza večerov pod naslovom Sredi domovine na Uradu Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu gostimo izjemne ustvarjalce, ki živijo in delujejo zunaj matične domovine. Vsi ljubitelji literature, glasbe in drugih umetnosti imate tako priložnost, da v prestolnici od blizu spoznate zamejske in izseljenske ustvarjalce ter njihove stvaritve.

Vljudno vas vabimo na ta čudovit zamejsko obarvan večer, veseli pa bomo tudi, če vabilo in utrinke dogodka delite tudi z vašimi bralci, poslušalci oziroma gledalci.