Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Možnost filtriranja zapisov
Ponastavi
  • Predsednik vlade dr. Golob bo slavnostni govornik na slovesnosti ob Dnevu veteranov vojne 1991

    Predsednik vlade dr. Robert Golob bo slavnostni govornik na slovesnosti ob Dnevu veteranov vojne 1991.

    Lokacija: Geometrično središče Slovenije (GEOSS) na Slivni pri Vačah

  • Premier se bo udeležil dogodka "Dobre prakse pri spremljanju efektivne obremenitve zdravnikov"

    Premier dr. Robert Golob se bo udeležil dogodka "Dobre prakse pri spremljanju efektivne obremenitve zdravnikov". Gre za delovno srečanje s predstavniki bolnišnic na temo načinov in metod spremljanja efektivne obremenjenosti zdravnikov, ki ga organizira Ministrstvo za zdravje.

    Lokacija: Kongresni center Brdo pri Kranju (dvorana Heros)

    Fototermin

  • Druga seja stanovanjskega sveta

    Na današnji drugi seji stanovanjskega sveta, posvetovalnega telesa ministra, so bila članom sveta predstavljena izhodišča Zakona o zagotavljanju dostopnih stanovanj in novela Stanovanjskega zakona, vezana na denacionalizacijo. Predstavitvi novele in izhodišč je sledila razprava ministra Simona Maljevca s člani sveta.

  • Agencija za okolje soprejemnik nagrade Evropskega meteorološkega društva

    Naš sodelavec dr. Benedikt Strajnar s Sektorja za meteorološko in oceanografsko modeliranje je skupaj s kolegi iz Nizozemske in Britanske meteorološke službe, prejel letošnjo nagrado Evropskega meteorološkega društva za pomembne tehnološke dosežke in inovacije na področju meteorologije in meritev.

  • Ministrica Čalušić na ogledu primerov trajnostne kmetijske prakse na Gorenjskem

    Danes se je ministrica Mateja Čalušić mudila na Gorenjskem, kjer si je ogledala primere trajnostnih kmetijskih praks. Obiskala je Semenjalnico – Hranilnico ekoloških semen, financirano v okviru ukrepa LEADER; LAS Gorenjska košarica, v programskem obdobju 2014-2020 ter nato še ekološko kmetijo Vegerila, kjer je spoznala njihove obdelovalne površine.

  • Premier dr. Golob je sprejel predstavnike Evropskega invalidskega foruma in NSIOS

    Predsednik vlade dr. Robert Golob je danes sprejel predstavnike Evropskega invalidskega foruma (EDF) in Nacionalnega sveta invalidskih organizacij Slovenije (NSIOS). Srečanje je potekalo v okviru Generalne skupščine EDF, ki se v soorganizaciji z NSIOS odvija v Ljubljani med 10. in 12. majem 2024.

  • Za sofinanciranje investicij v športno infrastrukturo z razpisom na voljo 32,4 milijona evrov

    Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport je danes objavilo Javni razpis 2024 za izbor sofinanciranja investicij v športno infrastrukturo. Upravičenke do sofinanciranja investicij so občine, skupaj pa je na voljo dobrih 32,4 milijona evrov sredstev.

  • 218. dopisna seja Vlade Republike Slovenije

    Vlada je na današnji dopisni seji sprejela mnenje o predlogu za začasno zadržanje Odloka, ki se nanaša na zahtevo za oceno ustavnosti Odloka o razpisu posvetovalnega referenduma o obravnavi ureditve pravice do pomoči pri prostovoljnem končanju življenja.

  • Slovenski podjetniški sklad objavil drugi javni poziv za finančne spodbude preko vavčerjev

    Slovenski podjetniški sklad (SPS) je v sodelovanju z ministrstvom objavil javni poziv V2 – Vavčer za patente, modele znamke. Gre za drugi javni poziv v letošnjem letu v okviru vavčerskih spodbud malih vrednosti, ki jih lahko podjetja prejmejo hitro ter enostavno za različne poslovne storitve ter pridobijo do 60-odstotno sofinanciranje upravičenih stroškov.

  • V obravnavi predlog sprememb in dopolnitev uredbe za mlade kmete in medgeneracijski prenos znanja

    V javni razpravi je predlog Uredbe o spremembi in dopolnitvi Uredbe o izvajanju intervencij podpora za vzpostavitev gospodarstev mladih kmetov in medgeneracijski prenos znanja, iz strateškega načrta skupne kmetijske politike 2023–2027 za Republiko Slovenijo.

  • V Beltincih so se novi vojaški obvezniki seznanili z možnostmi sodelovanja s Slovensko vojsko

    V Beltincih je danes potekala tradicionalna prireditev, t. i. rekrutacija, na kateri so mlade fante letnika 2006, ki bodo letos s polnoletnostjo vpisani v vojaško evidenco, seznanili s pravicami in dolžnostmi vojaškega obveznika.

  • Stanje na odprtih javnih razpisih za intervencije v okviru čebelarskih proizvodov do 10. maja 2024

    Podatek o zaprošenih sredstvih je zaokrožen. Zaprošena sredstva bodo odstopala od dejansko porabljenih sredstev po opravljenih preveritvah izpolnjevanja pogojev upravičenosti.

  • Vabljeni na dan odprtih vrat

    Tudi letos bomo v spomin na 22. maj 1992, ko je Slovenija postala članica Organizacije združenih narodov, na Ministrstvu za zunanje in evropske zadeve obeležili z dnevom odprtih vrat, in sicer v torek, 21. maja 2024. Prostori ministrstva, ki se nahajajo v znamenitih stavbah Mladike in Liceja arhitekta Maksa Fabianija v Ljubljani, bodo ta dan odprti za javnost.

  • Nova spletna aplikacija za naročanje na termin obiska na UE Žalec

    Od 9. maja 2024 naprej je možno naročanje na termin obiska tudi preko spletne aplikacije.

  • Več kot dvesto udeleženk in udeležencev konference Piloti pilotom

    V Kongresnem centru Brdo pri Kranju je 8. maja v organizaciji Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in inovacije potekala 1. konferenca Piloti pilotom.

  • Obvestilo o zapori odseka ceste proti Stari Vrhniki (dostop do Upravne enote Vrhnika)

  • Jubilejni 10. Urbani forum – Razvoj športa in rekreacije za razvoj mest

    Ministrstvo za naravne vire in prostor, Združenje mestnih občin Slovenije in GFS Inštitut organizirata 10. Urbani forum, ki bo 23. maja 2024 potekal v Kopru.

  • Finančni preiskovalci uspešni pri odkrivanju goljufij in manipulacij tahografov

    Po novem z opremo DSRC (Dedicated system radio communication) nad kršitelje pravil pri uporabi pametnih tahografov tudi med vožnjo.

  • Mednarodni dan zdravja rastlin: varujmo rastline, naš vir življenja!

    Organizacija združenih narodov je 12. maj razglasila za mednarodni dan zdravja rastlin, s katerim želi poudariti pomen ohranjanja zdravih rastlin za naše vsakdanje življenje. Zdrave rastline so osnovni pogoj za življenje, z rastlinami pridobimo večino hrane in krme, zagotavljajo kisik za dihanje ter skrbijo za ustrezno delovanje ekosistemov.

  • Izvedba posvetovalnih referendumov, 9. junij 2024

    Posvetovalnih referendumi bodo potekali skupaj z volitvami poslancev v Evropski parlament, 9. junija 2024. Volišče na Veleposlaništvu Republike Slovenije pri Svetem sedežu bo odprto med 9:00 in 17:00 uro.