Skoči do osrednje vsebine

Na srečanju z litovskim patentnim uradom o prihodnjem sodelovanju

Direktorica Urada za intelektualno lastnino se je udeležila letnega srečanja Evropskega patentnega urada z državami članicami. Osrednja tema srečanja, ki je bilo letos v Litvi, je bilo medsebojno sodelovanje. Po srečanju se je direktorica bilateralno sestala še z litovskim patentnim uradom, kjer so govorili o možnih področjih sodelovanja obeh uradov.
Direktorici stojita ob litovski zastavi

Direktorica litovskega patentnega urada Irina Urbonė in direktorica slovenskega urada za intelektualno lastnino mag. Karin Žvokelj | Avtor: Državni patentni urad Republike Litve

Na bilateralnem sestanku sta delegaciji slovenskega urada za intelektualno lastnino in Državnega patentnega urada Republike Litve govorili zlasti o področjih skupnega interesa in o sinergijah pri načrtovanem tesnejšem sodelovanju med uradoma.

Direktorica mag. Karin Žvokelj je po srečanju poudarila pomen tovrstnih dvo- in večstranskih sodelovanj med nacionalnimi uradi, ki delujejo na področju varstva pravic intelektualne lastnine. Izmenjava izkušenj, dobrih praks in skupni projekti prispevajo k še boljšemu delovanju nacionalnih sistemov intelektualne lastnine in so usmerjeni v izboljšanje storitev, ki jih uradi že izvajajo za svoje uporabnike.