Skoči do osrednje vsebine

Obisk ministra za zunanje zadeve Japonske Tošimica Motegija

Kdaj do
Kje Ministrstvo za zunanje zadeve, Ljubljana.
Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar bo na uradnem obisku gostil japonskega ministra za zunanje zadeve Tošimica Motegija. Obisk bo namenjen krepitvi prijateljskih odnosov med državama in poglobitvi političnega dialoga.

V središču pogovorov med ministroma bo predstavitev prednostnih nalog pri predsedovanju Slovenije Svetu Evropske unije v drugi polovici leta. Druge teme bodo še pandemija covida-19, sodelovanje med državama na območju Zahodnega Balkana, razmere v indopacifiški regiji ter priprave na podnebno konferenco COP26 in konferenco o biotski raznovrstnosti COP15.

Japonskega ministra bosta predvidoma sprejela tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor in predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša.

Program za medije:

09:40 Prihod japonskega zunanjega ministra Motegija
Kraj: Ministrstvo za zunanje zadeve (protokolarni vhod zunaj) 

10:35–10:50 Izjava za medije ministra dr. Anžeta Logarja in ministra Tošimica Motegija
Kraj: Ministrstvo za zunanje zadeve 

Informacija za medije:

Po srečanju bosta ministra podala izjavi za medije, kar boste lahko spremljali na Facebook profilu Ministrstva za zunanje zadeve. Fotografi in snemalci so lahko prisotni ob fototerminu in izjavi za medije, če ob prihodu na ministrstvo predložijo negativen PCR ali hitri antigenski test na covid-19, ki ne sme biti starejši od 48 ur (od odvzema brisa).

Brez negativnega PCR ali hitrega antigenskega testa lahko na dogodek pridejo:
- osebe, ki so bile dvakrat cepljene proti covidu-19, če je od drugega cepljenja preteklo več kot teden dni in manj kot tri mesece,
- osebe s potrdilom, da so prebolele covid-19, če od začetka karantene ni preteklo več kot 6 mesecev.

Fotografe in snemalce, ki bodo spremljali srečanje ministrov v prostorih ministrstva, prosimo, da nam pošljejo najavo na pr.mzz@gov.si najpozneje do četrtka, 29. aprila 2021, do 12. ure.