Skoči do osrednje vsebine

108. seja Vlade RS

Kdaj
Vlada Republike Slovenije se bo v četrtek, 23. decembra 2021, ob 11. uri, v sejni dvorani na Gregorčičevi 27, sestala na 108. redni seji (fototermina ob začetku seje vlade ne bo).

Vlada bo na seji med drugim obravnavala predlog Zakona o oskrbi s toploto iz distribucijskih sistemov. Gre za dopolnitev obstoječe zakonodaje, ki skuša ujeti ravnotežje med varovanjem odjemalca v odnosu do monopolnega dobavitelja ter dovolj svobode pri oblikovanju poslovnega modela distributerja toplote za ekonomsko vzdržno in tehnično moderno distribucijo.

Člani vlade bodo obravnavali predlog sprememb Zakona o voznikih. S predlogom se med drugim zagotavlja delni prenos določbe evropske direktive, ki določa, da lahko države članice na svojem ozemlju odobrijo vožnjo motornega kolesa kategorije A1 z vozniškim dovoljenjem za kategorijo B.

Vlada bo obravnavala tudi predlog Državnega programa obvladovanja raka 2022‒2026. Državni program nadgrajuje predhodna programa in opredeljuje podrobne cilje za področje primarne in sekundarne preventive, diagnostike in zdravljenja, rehabilitacije, paliativne oskrbe, raziskovanja, izobraževanja in spremljanja bremena raka. Za doseganje vsakega od teh podrobnih ciljev programa so opredeljeni ukrepi, roki in njihovi nosilci.

Na dnevnem redu je tudi predlog Strateškega načrta skupne kmetijske politike 2023–2027 za Slovenijo. Strateški načrt vsebuje ključne strateške usmeritve za izvajanje skupne kmetijske politike v Sloveniji in podaja nabor ukrepov za njihovo uspešno in učinkovito uvedbo, kar bo omogočilo, da bomo v Sloveniji zagotavljali varno in kakovostno hrano, varovali naravne vire in se ustrezno odzivali na podnebne spremembe ter ohranjali vitalno podeželje.