Skoči do osrednje vsebine

O vlogi znanja v družbi in pogledu v letu 2040

Kdaj do
Kje Kongresni center Brdo
Predoslje 39
Kranj
17. maja in v četrtek, 18. maja bo na Brdu pri Kranju potekal prvi tematski dogodek v sklopu slovenskega predsedovanja EU Strategiji za Podonavje (EUSDR) z naslovom »K družbi znanja in poklicem prihodnosti«.

Dvodnevna konferenca, ki jo organizira Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije RS, bo osredotočena na pogovore o pričakovan transformaciji družbe in vlogi znanja v družbi.

Podnebne spremembe ter spremembe digitalnih tehnologij in geopolitike močno vplivajo na življenja Evropejcev in Evropejk in odpirajo nove priložnosti za posameznike, organizacije in države. Močan vpliv je čutiti tudi v državah Podonavske regije. Poudarja se vse večji pomen vključevanja strateškega predvidevanja, zato bodo razprave prvega dne osredotočene na pomen prepoznavanja trendov in potreb v regiji in svetu s pomočjo strateškega predvidevanja.

Dogodek bosta s pozdravnimi nagovori otvorila mag. Marko Štucin, državni sekretar Ministrstva za zunanje in evropske zadeve Republike Slovenije ter dr. Jure Gašparič, državni sekretar Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in inovacije Republike Slovenije.

V drugem dnevu se bodo razprave dotaknile napovedovanja potreb trga v letu 2040, hkrati pa se bodo strokovnjaki posvetili boljši koordinaciji in povezovanju na ravni politik in instrumentov za izvajanje reform.