Skoči do osrednje vsebine

XIX. zasedanje Slovensko-madžarske mešane komisije

Kdaj
Kje Ljubljana, Slovenija
Podpredsednik vlade in minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Matej Arčon bo kot predsednik slovenskega dela mešane komisije vodil XIX. zasedanje Slovensko-madžarske mešane komisije za spremljanje Sporazuma o zagotavljanju posebnih pravic madžarske narodne skupnosti v Sloveniji in slovenske narodne manjšine v Republiki Madžarski.

Srečanje, ki bo tokrat potekalo v Ljubljani, bo namenjeno pregledu uresničevanja zavez in priporočil iz sporazuma, ki sta ga sosednji državi podpisali leta 1992 ter izpostavitvi možnosti za izboljšanje položaja in zmanjšanje razlik med zagotavljanjem pravic narodnih manjšin na obeh straneh meje.

Informacija za medije

Vljudno vabljeni na fototermin ob začetku zasedanja in na slovesni podpis zapisnika ter izjavo za medije ob zaključku, predvidoma ob 15. uri.

  • 10.00 - Zasedanje Slovensko-madžarske mešane komisije / skupinska fotografija delegacij in sedeči fototermin na začetku
  • po zaključku, predvidoma ob 15:00* - Slovesni podpis zapisnika / odprto za medije 
  • sledi - Izjava za medije / Izjava bo v slovenskem in madžarskem jeziku s konsekutivnim prevajanjem.

* Če bo zasedanje potekalo dalj časa, vas bomo o točni uri slovesnega podpisa zapisnika in izjavi za medije obvestili tekom ponedeljka.

Za dodatna vprašanja se lahko obrnete na Ano Šket Daneu, svetovalko za odnose z javnostjo na Uradu Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu, na telefon: (+386) 31 751 632 ali na elektronski naslov: ana.sket@gov.si.