Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Možnost filtriranja zapisov
  • Razpis uporabe športnih dvoran Slovenske vojske za sezono 2024-2025

    Od 26. junija do 12. julija 2024 bo odprt razpis za koriščenje športne dvorane v Vojašnici Edvarda Peperka v Ljubljani in športne dvorane Vojašnici Petra Petriča v Kranju za sezono 2024-2025 za ostale zunanje uporabnike.

  • Minister za obrambo Marjan Šarec na delovnem obisku na Kosovu

    Minister za obrambo Marjan Šarec se je skupaj z državnim sekretarjem na Ministrstvu za obrambo dr. Damirjem Črnčecem, načelnikom Generalštaba Slovenske vojske generalpodpolkovnikom Robertom Glavašem in člani delegacije pred dnevom državnosti 23. in 24. junija mudil na delovnem obisku na Kosovu.

  • V Sloveniji največja vaja regionalnega varnostnega kibernetskega sodelovanja

    Na vadišču Kibernetskega centra Ministrstva za obrambo se je danes začela desetdnevna vaja jadranskega regionalnega varnostnega kibernetskega sodelovanja (angleško Adriatic Regional Security Cyber Cooperation Exercise 24 – ARSC2EX 24).

  • Ministrstvo za obrambo sodeluje z domačimi podjetji pri visokotehnoloških izdelkih

    Predstavniki Ministrstva za obrambo in mariborskega podjetja STRiX eMotors so v Vojaškem objektu Škrilj danes predstavili električna motorna kolesa STRiX e-VOLUTION. Šest motorjev in štiri komplete snežnih sank s pripadajočo opremo, ki jih podjetje razvija v sodelovanju z ministrstvom, testirajo pripadniki enote za specialno delovanje.

  • Letalstvo Slovenske vojske se je preoblikovalo

    V Vojašnici Jerneja Molana v Cerkljah ob Krki je potekala slovesnost ob ustanovitvi 15. brigade vojaškega letalstva in zračne obrambe ter 9. bataljona zračne obrambe.

  • Nova številka Sodobnih vojaških izzivov

    V sklopu obeležitve 20. obletnice vstopa Slovenije v zvezo Nato je izšla tematska številka Sodobnih vojaških izzivov, znanstveno-strokovne publikacije Slovenske vojske, posvečena tej temi.

  • Lani sprejete odločitve pozitivno vplivajo na Slovensko vojsko

    Minister za obrambo Marjan Šarec in načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalpodpolkovnik Robert Glavaš sta v vipavskem Veščinskem centru predsednico republike in vrhovno poveljnico obrambnih sil dr. Natašo Pirc Musar danes, 25. marca, seznanila z oceno pripravljenosti Slovenske vojske (SV) za leto 2023.

  • Nova številka Sodobnih vojaških izzivov

    Izšla je zadnja, dvojna številka Sodobnih vojaških izzivov, znanstveno-strokovne publikacije Slovenske vojske, ki jo že 25. leto izdaja Generalštab Slovenske vojske.

  • Minister Marjan Šarec čestital najboljšim športnikom Slovenske vojske za leto 2023

    V Športni dvorani Vojašnice Edvarda Peperka v Ljubljani smo danes na prireditvi Športnik leta Slovenske vojske 2023 podelili priznanja najboljšim športnikom in športnicam v Slovenski vojski za leto 2023.

  • Ob dnevu suverenosti v Cerkljah ob Krki podelili visoka vojaška priznanja

    V Vojašnici Jerneja Molana v Cerkljah ob Krki potekala osrednja slovesnost ob dnevu suverenosti s povišanjem častnikov in podčastnikov ter podelitvijo napredovanj vojaških uslužbencev v razredih in potrditev v njih.

  • Nova številka Sodobnih vojaških izzivov

    Izšla je druga številka Sodobnih vojaških izzivov v letošnjem letu. V septembru 2023 bo 25 let, odkar je Generalštab Slovenske vojske izdal prvo številko Biltena Slovenske vojske, ki je bil predhodnik Sodobnih vojaških izzivov.

  • Slovenska vojska na območjih prizadetih zaradi poplav ostaja dokler bo potrebno

    Vlada Republike Slovenije se je seznanila s Sklepom o preklicu Sklepa o aktiviranju Državnega načrta zaščite in reševanja ob poplavah z dne 30. avgusta 2023.

  • Podpisana pogodba o donaciji opreme za pomoč ljudem pri odpravljanju posledic hude vremenske ujme

    V skladišču Direktorata za logistiko Ministrstva za obrambo v Šentvidu pri Ljubljani je potekal podpis donatorske pogodbe Slovenski vojski ter Upravi Republike Slovenije za zaščito in reševanje. Donatorsko pogodbo so podpisali državni sekretar na Ministrstvu za obrambo Rudi Medved, direktor podjetja Kaercher Slovenija Aleksej Aljoša Assejev in prokurist podjetja Panna Plus, d.o.o., Gorazd Peklar.

  • Slovenska vojska bo na terenu pomagala dokler bo potrebno

    Danes je na terenu na številnih lokacijah po Sloveniji več sto pripadnic in pripadnikov Slovenske vojske (SV) z vso gradbeno tehniko in drugo mehanizacijo, helikopterji in bojnimi vozili. Danes je aktivnih 600 pripadnikov in pripadnic Slovenske vojske.

  • Zaključil se je 29. Brajnikov memorial

    Na območju Gorenjske, predvsem Triglavskega narodnega parka, je že 29. leto zapored potekalo tradicionalno športno tekmovanje, Pohod razuma, volje in moči – Brajnikov memorial.

  • Jadranski udar 2023 je s svojim razvojem jasen dokaz povezanosti zavezništva

    V četrtek, 8. junija, je bila v Vojašnici Jerneja Molana na letališču Cerklje ob Krki strokovni javnosti predstavljena 11. mednarodna vojaška vaja Jadranski udar 2023.

  • V Stožicah utripali v ritmu Slovenske vojske

    Slovenska vojska svoj dan praznuje 15. maja, v spomin na prve nabornike, ki so s svojim usposabljanjem na Igu in v Pekrah začeli 15. maja leta 1991. Vsako leto ob tej priložnosti Slovenska vojska pripravi slovesnost za pripadnice in pripadnike.

  • Do izobrazbe in zaposlitve v Slovenski vojski tudi brez končane srednje šole

    Državni zbor Republike Slovenije je sredi marca sprejel predlagane spremembe Zakona o službi v Slovenski vojski, ki so v tem tednu začele veljati. Po novem se bodo v Slovenski vojski lahko zaposlili tudi tisti, ki imajo končano osnovno šolo in bodo srednjo šolo dokončali ob delu.

  • Predstavitev vojaških vaj Slovenske vojske

    Poveljnik sil Slovenske vojske generalmajor Roman Urbanč je v Vojašnici Ivana Cankarja na Vrhniki na novinarski konferenci skupaj s sodelavci predstavil načrtovane vaje sil Slovenske vojske v letu 2023.

  • V Planici tudi Slovenska vojska

    Slovenska vojska ima s Smučarsko zvezo Slovenije sklenjen letni načrt o civilno-vojaškem sodelovanju, na podlagi katerega tudi letos podpira izvedbo letošnjega svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju.