Skoči do osrednje vsebine

Obvestila

Prilagodite izpis

Možnost filtriranja zapisov
  • Dopisna seja Inšpekcijskega sveta, 3. 6. do 5. 6. 2020

    Člani Inšpekcijskega sveta, predsedniki regijskih koordinacij inšpektorjev in vodje odborov Inšpekcijskega sveta so na dopisni seji glasovali o sprejemu Poročila Inšpekcijskega sveta za leto 2019.

  • Odpoklic svežega fileja tune zaradi visoke vsebnosti histamina

    UVHVVR je v okviru obravnave prijave odvzela vzorec, v katerem je bila ugotovljena prisotnost histamina. Živilo je ocenjeno kot neskladno po kriterijih varnosti, saj histamin povzroča različne zdravstvene težave.

  • Odpoklic mletega mesa-mešanega zaradi prisotnosti salmonele

    UVHVVR je v okviru uradnega vzorčenja na prisotnost mikroorganizmov odvzela dva vzorca mletega mesa, v katerih je bila ugotovljena prisotnost bakterije Salmonella enterica subsp.Enterica. Izdelku je rok trajanja sicer že potekel, vendar pa informacijo o neskladnih rezultatih objavljamo za primer morebitnega zamrzovanja izdelka s strani potrošnikov.

  • Odpoklic dimljenega lososa zaradi ugotovljene prisotnosti bakterije Listeria monocytogenes

    UVHVVR je v okviru uradnega vzorčenja na prisotnost mikroorganizmov odvzela vzorec dimljenega lososa, v katerem je bila ugotovljena prisotnost bakterije Listeria monocytogenes.

  • Odpoklic začinjenega piščančjega mesa zaradi prisotnosti salmonele

    UVHVVR je s strani proizvajalca živila prejela informacijo o pozitivnih analizah lastnih kontrol na prisotnost bakterije salmonela. Zaradi navedenega je proizvajalec sprožil postopek umika/odpoklica.

  • DJNovice junij 2020

    V junijskih DJNovicah predstavljamo ukrepe s področja javnega naročanja, ki so zajeti v zakonu o interventnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic epidemije COVID-19.

  • Odpoklic BBQ piščančjega stegna zaradi prisotnosti salmonele

    UVHVVR je v okviru uradnega vzorčenja na prisotnost mikroorganizmov odvzela tudi vzorec mesnega pripravka- začinjenih piščančjih stegen.

  • Odpoklic začinjenih piščančjih kril zaradi prisotnosti salmonele

    UVHVVR je s strani proizvajalca živila prejela informacijo o pozitivnih analizah lastnih kontrol na prisotnost bakterije salmonela. Zaradi navedenega je proizvajalec sprožil postopek umika/odpoklica.

  • Obvestilo o pozitivnem rezultatu mesnega pripravka na prisotnost žveplovega dioksida in odpoklic

    UVHVVR je v okviru letnega progama vzorčenja odvzela vzorec surovega mesnega pripravka- pleskavice. Uradni laboratorij je s kemijsko analizo dokazal prisotnost žveplovega dioksida, kar nakazuje na neupoštevanje zahtev živilske zakonodaje na področju aditivov.

  • Fotografski natečaj "Kontrasti v Alpah"

    Ministrstvo za okolje in prostor obvešča mlade fotografe o fotografskem natečaju z naslovom "Kontrasti v Alpah", ki ga razpisuje Stalni sekretariat Alpske konvencije. Rok za prijave 31. avgust 2020

  • Umik / odpoklic Bio koruznega zdroba, moke in škroba zaradi presežene vrednosti alkaloidov

    Uprave RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je v okviru uradnega vzorčenja na vzorčenja na prisotnost onesnaževal odvzela vzorec koruznega zdroba. V vzorcu je bila ugotovljena presežena vrednost alkaloidov atropina in skopolamina.

  • Salmonella enterica v mesnem pripravku - mleto mešano meso

    UVHVVR je v okviru uradnega vzorčenja na prisotnost mikroorganizmov odvzela tudi vzorec mletega mešanega mesa.

  • Umik / odpoklic pirinega zdroba zaradi presežene vsebnosti kadmija

    Nosilec živilske dejavnosti Vinko Košir, Zabočevo 10, 1353 Borovnica, je na podlagi rezultatov uradnega vzorčenja na prisotnost onesnaževal Uprave RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, pričel z umikom izdelka " EKO PIRIN ZDROB".

  • Salmonella spp. v mesnih pripravkih - dopolnjeno 28.5.2020

    UVHVVR je v okviru uradnega vzorčenja na prisotnost mikroorganizmov odvzela tudi vzorce različnih mesnih pripravkov.

  • Umik / odpoklic živila Kmečka suha klobasa zaradi prisotnosti E. Coli

    Nosilec živilske dejavnosti Mesnine Štajerske d.o.o., Spodnji Gaj pri Pragerskem 9, 2331 Pragersko, je na podlagi rezultatov uradnega vzorčenja na prisotnost mikroorganizmov Uprave RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, pričel z umikom izdelka " Kmečka suha klobasa".

  • Vračajo se usposabljanja Inovativen.si

    Po krajšem premoru zaradi epidemije COVID-19 bomo pričeli z izvajanjem usposabljanj. Vsi tisti, ki so se na usposabljanja prijavili pred razglasom epidemije bodo avtomatično prijavljeni na naslednji prosti termin. O tem bomo posamezne udeležence obvestili po elektronski pošti.

  • Umik / odpoklic živila SPAR POSEBNA KLOBASA 500G

    Nosilec živilske dejavnosti SPAR Slovenija d.o.o., Letališka c. 26, 1000 Ljubljana, je na podlagi rezultatov letnega preverjanja označevanja Uprave RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, pričel z umikom izdelka "SPAR POSEBNA KLOBASA 500G".

  • DJNovice maj 2020

    V DJNovicah tokrat o štirih novih dokumentih, ki jih je sprejela Evropska komisija in se neposredno ali posredno nanašajo tudi na področje javnega naročanja ter o trajanju rokov, ki so posredno povezani s področjem javnega naročanja in so zajeti v interventnem zakonu za zajezitev epidemije COVID-19.

  • Odpoklic pršuta v kosu s trga

    Podjetje Lidl Slovenija je obvestilo Upravo RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, da izvaja odpoklic pršuta (blagovna znamka "Naše nam paše"), v katerem je bila ugotovljena prisotnost bakterije listerije (lastna kontrola nosilca živilske dejavnosti). Proizvajalec vrši odpoklic neskladne serije proizvoda tudi iz poslovalnic Jagros, Spar, Celjskih mesnin in maloprodajne trgovine Pršutarna s Krasa.

  • Salmonella spp. v mesnem pripravku iz perutninskega mesa

    Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je v okviru uradnega vzorčenja živil odvzela vzorec mesnega pripravka iz perutninskega mesa, v katerem je bila ugotovljena prisotnost bakterije Salmonella spp..