Skoči do osrednje vsebine

POROČILA O NESREČAH V ZADNJEM TEDNU (10.4.2019)

Kdaj

NESREČE DNE 9. 4. 2019


DELOVNE IN RUDNIŠKE NESREČE

Izpostava Brežice

Ob 19.36 se je v naselju Mihalovec, občina Brežice, občan prevrnil z viličarjem in zaradi hudih poškodb na kraju dogodka umrl. Gasilci PGD Mihalovec so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in počistili dvorišče, gasilci PGE Krško pa so viličar s pomočjo avtodvigala dvignili, ga postavili na kolesa ter nudili pomoč pogrebni službi. Obveščene so bile pristojne službe.

Izpostava Ptuj

Ob 17.01 se je v naselju Bukovci, občina Markovci, pri padcu s strehe poškodoval občan. Poškodovanca, ki je padel z višine okoli štiri metre, so na kraju oskrbeli in prepeljali v UKC Maribor reševalci NMP Ptuj.

NESREČE V CESTNEM PROMETU

Izpostava Kranj

Ob 23.22 se je v Radovni v občini Gorje zgodila prometna nesreča z udeležbo osebnega vozila. Gasilci PGD Bled so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, na vozilu odklopili akumulator ter nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi dveh poškodovanih oseb.

Izpostava Ljubljana

Ob 11.55 je na cesti Sostro–Besnica v Ljubljani osebno vozilo zapeljalo s cestišča in trčilo v drevo. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulator na vozilu. Poškodovanega voznika so na kraju oskrbeli reševalci NMP Ljubljana.

Izpostava Murska Sobota

Ob 12.51 je na cesti Kapca – Hotiza v občini Lendava osebno vozilo zapeljalo s cestišča. Gasilci IGE Lendava so odklopili akumulator na vozilu, očistili cestišče razlitih tekočin in nudili pomoč delavcem vlečne službe in reševalcem NMP Lendava, ki so poškodovano voznico na kraju oskrbeli in prepeljali v bolnišnico.

POŽARI V OBJEKTIH

Izpostava Celje

Ob 6.02 je v naselju Spodnje Laže, občina Slovenske Konjice, zaradi zamašenih lesnih filtrov zagorelo v silosu z žagovino. Gasilci PGD Slovenske Konjice, Zbelovo in Loče so požar pogasili in izpraznili silos ter preventivno pregledali objekt.

Izpostava Ljubljana

Ob 19.22 je na Gornji poti v Brezovici pri Ljubljani gorela hrana na štedilniku v kuhinji stanovanja. Požar so pogasili gasilci PGD Vnanje in Notranje Gorice ter prezračili prostore.

POŽARI NA PROMETNIH SREDSTVIH

Izpostava Kranj

Ob 7.53 je na Cesti maršala Tita na Jesenicah na parkirišču zagorelo osebno vozilo. Požar so pogasili gasilci GARS Jesenice.

TEHNIČNA IN DRUGA POMOČ

Izpostava Celje

Ob 15.13 so v Prušnikovi ulici v Vojniku gasilci PGD Vojnik nudili pomoč reševalcem NMP pri prenosu obolele osebe.

Ob 17.14 so v naselju Tičnica, občina Vitanje, gasilci PGD Vitanje nudili pomoč reševalcem NMP Slovenske Konjice pri prenosu obolele osebe iz stanovanja do reševalnega vozila.

Izpostava Ljubljana

Ob 20.10 so se v naselju Prazniki v občini Velike Lašče na cestišče podrla tri drevesa in ovirala promet. Posredovali so gasilci PGD Turjak in odstranili drevesa.

Izpostava Maribor

Ob 11.08 so v naselju Hočko Pohorje, občina Hoče–Slivnica, gasilci GB Maribor nudili pomoč policiji in reševalcem NMP Maribor pri prenosu mrtve osebe.

Ob 15.58 so v Erjavčevi ulici v Mariboru gasilci GB Maribor ob prisotnosti policistov s tehničnim posegom odprli stanovanje in tako omogočili dostop do onemogle osebe reševalcem NMP Maribor, ki so obolelo osebo na kraju oskrbeli in prepeljali v UKC Maribor.

Izpostava Postojna

Ob 6.38 je na Postojnski cesti v Pivki v skladišču poslovnega objekta zaradi dotrajanosti začel puščati stropni radiator. Gasilci PGD Pivka so zaprli glavne ventile.