Skoči do osrednje vsebine

Minister dr. Cerar na otvoritvenem dogodku Leta sosedskega dialoga med Slovenijo in Avstrijo

Kdaj do
Minister za zunanje zadeve dr. Miro Cerar se bo v sredo, 9. oktobra 2019, kot slavnostni govornik udeležil otvoritvenega dogodka Leta sosedskega dialoga Slovenija–Avstrija 2019–2020 v Festivalni dvorani Ljubljana. Gre za skupno pobudo ministra dr. Cerarja in nekdanje avstrijske ministrice dr. Karin Kneissl, s katero sta preko bogatega sosedskega dialoga želela poglobiti medsebojno poznavanje in sodelovanje institucij ter prebivalcev in prebivalk sosednih držav.

Projekt se bo preko vrste dogodkov, osredotočenih predvsem na sodelovanje v kulturi, odvijal skozi celo leto tako v Sloveniji kot v Avstriji. Izvajalca projektov, Slovenski kulturni center na Dunaju (SKICA) in Avstrijski kulturni forum v Ljubljani, bosta organizirala preko 60 dogodkov, ki bodo v ospredje postavljali kulturo in umetnost, okolje in prostor, znanost, gospodarstvo in turizem ter povezovanje med mediji, šolami, univerzami in akademskimi ustanovami sosednih držav. Projekt bo namenjen možnemu sodelovanju tudi pri politikah oziroma v institucijah EU ter iskanju podlag za možno okrepitev sodelovanja tudi v drugih mednarodnih organizacijah.

Več o programu: https://austrocult-slo.squarespace.com/new-page-1

 

Program za medije:

Sreda, 9. oktober 2019

19.00: Slavnostni nagovor ministra za zunanje zadeve dr. Mira Cerarja na otvoritvenem dogodku Leta sosedskega dialoga med Slovenijo in Avstrijo

Kraj: Festivalna dvorana Ljubljana