Skoči do osrednje vsebine

Predsednik vlade bo na uradnem obisku na Madžarskem

Kdaj
Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec bo 28. oktobra 2019 na povabilo predsednika madžarske vlade Viktorja Orbana na uradnem obisku na Madžarskem.

Srečanje pomeni potrditev dobrih sosedskih odnosov in rednega političnega dialoga med Slovenijo in Madžarsko, hkrati gre tudi za prvo uradno srečanje zdajšnjih predsednikov vlad.

Poleg srečanja z gostiteljem, predsednikom vlade Madžarske Viktorjem Orbanom, se bo predsednik vlade sestal tudi s predsednikom madžarskega parlamenta dr. Laszlom Köverjem.

Slovenski premier se bo pred uradnim delom obiska skupaj z ministrom za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravkom Počivalškom udeležil posebne prireditve za promocijo slovenskega turizma v organizaciji Slovenske turistične organizacije. V okviru obiska je predvideno tudi srečanje s Slovenci, ki živijo in delajo na Madžarskem.

Medijski program

Ponedeljek, 28. oktober 2019

9.30 – Udeležba predsednika Vlade Republike Slovenije na letni prireditvi za promocijo slovenskega turizma »Slovenia Tourism Promotion Event«

Lokacija: Restavracija Kiosk v Budimpešti

Fototermin

10.30 – Prihod predsednika Vlade Republike Slovenije Marjana Šarca pred vladno palačo, kjer ga pričaka in pozdravi predsednik Vlade Madžarske Viktor Orban

Lokacija: Vladna palača – stavba Karmelita

Sledi uradni sprejem z vojaškimi častmi

Fototermin zunaj

Sledi pogovor predsednika Vlade Republike Slovenije Marjana Šarca s predsednikom Vlade Madžarske Viktorjem Orbanom

Fototermin za uradne fotografe.

Sledi delovno kosilo delegacij, ki ju vodita predsednik Vlade Republike Slovenije in predsednik Vlade Madžarske

Fototermin za uradne fotografe na začetku.

Okvirno 13.15Novinarska konferenca predsednika Vlade Republike Slovenije Marjana Šarca in predsednika Vlade Madžarske Viktorja Orbana

Fototermin

Predstavnike medije prosimo, da se za udeležbo na novinarski konferenci akreditirajo na e-naslovu: bertalan.havasi@mk.gov.hu . Prav tako prosimo, da ste na lokaciji vsaj 30 minut pred začetkom novinarske konference. Ob prihodu pokličite na tel. št.: +361 795 69 58.

14.45 – Srečanje predsednika Vlade Republike Slovenije Marjana Šarca s predsednikom parlamenta Madžarske Laszlom Köverjem

Lokacija: parlament Madžarske

Fototermin za uradne fotografe

15.50 – Srečanje predsednika Vlade Republike Slovenije Marjana Šarca s Slovenci, živečimi na Madžarskem

Lokacija: Veleposlaništvo Republike Slovenije v Budimpešti

Fototermin


Dodatne informacije za medije: Nika Vrhovnik, svetovalka predsednika vlade za odnose z javnostmi, (e-pošta: nika.vrhovnik@gov.si; tel. št.: +386 51 610 555)