Skoči do osrednje vsebine

Udeležba dr. Cerarja na konferenci Rome Med 2019 v Rimu

Kdaj do
Kje Rim
Minister dr. Cerar bo 6. decembra nastopil na panelu o migracijah na konferenci Rome Med 2019 v Rimu.

Minister za zunanje zadeve dr. Miro Cerar se bo udeležil konference Rome Med 2019 – Sredozemski dialogi, ki bo med 5. in 7. decembrom 2019 potekala v Rimu. Gre za eno osrednjih konferenc, ki je posvečena dialogu na visoki ravni o aktualnih vprašanjih v Sredozemlju in regiji Bližnjega vzhoda in severne Afrike. Minister dr. Cerar bo nastopil na osrednjem političnem panelu na temo upravljanja migracij, ob robu konference pa se bo srečal tudi z nekaterimi drugimi visokimi udeleženci konference.

Letošnja konferenca bo peta tovrstna konferenca v organizaciji Ministrstva za zunanje zadeve in mednarodno sodelovanje Italijanske republike ter Inštituta za mednarodne politične študije (Institute for International Political Studies (ISPI)).

Minister dr. Cerar se bo ob robu konference srečal z gostiteljem konference, ministrom za zunanje zadeve in mednarodno sodelovanje Italijanske republike Luigijem Di Maiom. Gre za prvo delovno srečanje ministrov z namenom nadaljevanja dobrososedskih odnosov in rednega političnega dialoga med Republiko Slovenijo in Italijansko republiko.

PROGRAM OBISKA

Petek, 6. december 2019

9.00  Udeležba ministra za zunanje zadeve Republike Slovenije dr. Mira Cerarja na odprtju konference Rome Med 2019 – Sredozemski dialogi: slavnostni nagovor gostitelja, ministra za zunanje zadeve in mednarodno sodelovanje Italijanske republike Luigija Di Maia.

Kraj: Hotel Parco dei Principi, via G. Frescobaldi 5, Rim.

16.00   Dvostransko srečanje ministra za zunanje zadeve Republike Slovenije dr. Mira Cerarja z ministrom za zunanje zadeve in mednarodno sodelovanje Italijanske republike Luigijem Di Maiom.

Ministrstvo za zunanje zadeve in mednarodno sodelovanje Italijanske republike, Piazzale della Farnesina 1, Rim.

17.30   Nastop ministra za zunanje zadeve Republike Slovenije dr. Mira Cerarja na osrednjem panelu o migracijah na konferenci Rome Med 2019 – Sredozemski dialogi.

Kraj: Hotel Parco dei Principi, via G. Frescobaldi 5, Rim.

INFORMACIJA ZA MEDIJE:

Predstavnike medijev prosimo, da se za vse informacije obrnejo na Službo za odnose z javnostmi, ga. Nataša Kos, na naslednje kontakte:

  • el. naslov: natasa.kos1@gov.si
  • tel.: 040 188 954

Več informacij o konferenci: Rome Med 2019 - Sredozemski dialogi