Skoči do osrednje vsebine

Minister dr. Cerar se bo 15. in 16. decembra udeležil 14. zasedanja ministrov za zunanje zadeve ASEM v Madridu

Kdaj do
Kje Madrid
Minister za zunanje zadeve dr. Miro Cerar se bo 15. in 16. decembra 2019 v Madridu udeležil 14. zasedanja ministrov za zunanje zadeve ASEM, ki tokrat poteka pod naslovom "Azija in Evropa: skupaj za učinkoviti multilateralizem".

Ministri za zunanje zadeve držav članic ASEM, ki združuje 30 evropskih in 21 azijskih držav ter EU in sekretariat ASEAN, bodo na zasedanju razpravljali o krepitvi multilateralizma, globalnih in regionalnih vprašanjih ter o krepitvi trajnostne povezljivosti med EU in Azijo.

Zasedanje zunanjih ministrov ASEM predstavlja priložnost za razpravo o aktualnih mednarodnih in regionalnih temah s ciljem izboljšanja mednarodnega varnostnega okolja, boja proti terorizmu, boja proti podnebnim spremembam, promocije medregionalnih in mednarodnih poslovnih okolij ter različnih pobud s ciljem boljšega upravljanja globalizacije in njenih učinkov. Gre za pomemben proces, ki dopolnjuje druge nivoje odnosov med regijama in krepi sinergije v teh odnosih.

Minister za zunanje zadeve dr. Miro Cerar bo nastopil v okviru prvega plenarnega zasedanja z naslovom "Krepitev multilateralnega sistema – utrjevanje ASEM partnerstva pri globalnih izzivih". Ob robu zasedanja bo opravil tudi več dvostranskih srečanj.

Več informacij o zasedanju, programu in stranskih dogodkih ASEM.