Skoči do osrednje vsebine

Videokonferenca ministrov EU za kmetijstvo

Kdaj
Hrvaško predsedstvo bo zaradi izrednih razmer vsled izbruha koronavirusa covid-19 in posledic za kmetijstvo, živilstvo ter oskrbo s hrano organiziralo videokonferenco na ravni kmetijskih ministrov.

Ministri bodo ocenili trenutno stanje v celotni kmetijsko-živilski verigi po državah članicah, vključno s stanjem glede oskrbe prebivalcev s hrano, ocena učinkov na delovanje kmetijskih trgov, morebitnih kriznih ukrepih za stabilizacijo trgov in o nujnih ukrepih za zagotavljanje delovanja notranjega trga in nemoteno oskrbo tako s hrano kot tudi za kmetijsko in živilsko dejavnost nujnih surovin ter repromateriala. Ministri bodo opozorili na strateški pomen kmetijskega sektorja in na daljnosežne negativne posledice, ki jih bo sektor utrpel. Opozorili bodo na nujo, da se čimprej zagotovi ukrepanje na ravni EU. Na videokonferenci bosta prisotna komisar za kmetijstvo g. Janusz Wojciechowski in komisar za ribištvo g. Virginijus Sinkevičius, na strani Slovenije pa ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Aleksandra Pivec.

Več informacij ...


Informacije za medije: po koncu zasedanja (ob cca 18. uri) bomo organizirali izjavo ministrice dr. Pivec za slovenske dopisnike v Bruslju preko Viber aplikacije (pokliče Jernej Kovač, tiskovni predstavnik SPBR). Posredovali bomo tudi sporočilo za javnost.