Skoči do osrednje vsebine

Ministrica dr. Jaklitsch na delovnem obisku pri slovenski manjšini na avstrijskem Koroškem

Kdaj
Kje Tinje, Avstrijska Koroška
Ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu dr. Helena Jaklitsch se bo v sredo, 21. aprila 2021, mudila na delovnem obisku pri slovenski manjšini na avstrijskem Koroškem, kjer se bo srečala s predstavniki Slovenske gospodarske zveze, predstavniki Skupnosti južnokoroških kmetov in Kmetijske izobraževalne skupnosti ter podžupanom Celovca mag. Lojzetom Dolinarjem in občinsko svetnico mesta Celovec mag. Sonjo Koschier. Srečanje bo potekalo v Katoliškem domu Sodalitas v Tinjah.

Namen srečanja je seznanitev z delovanjem, aktivnostmi in projekti Slovenske gospodarske zveze ter utrjevanje sodelovanja z Uradom Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu. S predstavniki Skupnosti južnokoroških kmetov in Kmetijske izobraževalne skupnosti bo pogovor potekal o aktualnih in bodočih izzivih s katerimi se srečuje slovenska avtohtona narodna skupnost pri svojem delovanju na področju kmetijstva. Ob tej priložnosti se bo ministrica dr. Jaklitsch srečala še s predstavniki Katoliškega doma Sodalitas.

V okviru obiska se bo ministrica dr. Jaklitsch srečala tudi s koroškima Slovencema: podžupanom Celovca mag. Lojzetom Dolinarjem in občinsko svetnico mesta Celovec mag. Sonjo Koschier.


Informacija za medije:

12:30: Izjava za medije, Katoliški dom Sodalitas, Propsteiweg 1, Tainach/Tinje, Avstrija.

Fototermin bo mogoč pred začetkom izjave za javnost.

Za dodatna vprašanja se lahko obrnete na Matica Mlakarja, svetovalca na Uradu Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu, na telefon: (+386) 40 612 050 ali na elektronski naslov: Matic.Mlakar@gov.si.