Skoči do osrednje vsebine

Tristransko srečanje zunanjih ministrov Slovenije, Hrvaške in Italije

Kdaj do
Kje Brdo pri Kranju
Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar bo v sredo, 21. aprila 2021, na Brdu pri Kranju gostil hrvaškega zunanjega ministra Gordana Grlića Radmana in italijanskega zunanjega ministra Luigija Di Maia.

Namen srečanja je razprava o krepitvi tristranskega sodelovanja v severnem Jadranskem morju. Ministri bodo pregledali konkretne predloge za sodelovanje, ki so jih pripravile delovne skupine pod vodstvom pristojnih ministrstev na področjih povezljivosti, modrega gospodarstva, zaščite okolja in pomorske varnosti. Predvidoma bodo podpisali skupno izjavo.
Ministrsko srečanje na Brdu pri Kranju je vsebinsko nadaljevanje sestanka 19. decembra 2020 v Trstu. Ministri so takrat sprejeli skupno izjavo o tristranskem sodelovanju v Jadranskem morju.

PROGRAM ZA MEDIJE:

10:00 - 10:05 Fototermin
Kraj: grad Brdo

10:10 - 11:20 Plenarno zasedanje ministrov
Kraj: grad Brdo

11:25 - 11:30 Podpis skupne izjave
Kraj: grad Brdo

11:30 - 12:00 Skupna novinarska konferenca zunanjih ministrov Slovenije, Hrvaške in Italije
Kraj: grad Brdo


Informacija za medije:

Vsi predstavniki medijev, ki bi želeli srečanje zunanjih ministrov spremljati v živo na Brdu pri Kranju, morajo ob prihodu na dogodek predložiti negativen PCR ali hitri antigenski test na covid-19, ki ne sme biti starejši od 48 ur (od odvzema brisa).

  • Brez negativnega PCR ali hitrega antigenskega testa lahko na dogodek pridejo:
    osebe, ki so bile dvakrat cepljene proti covidu-19, če je od drugega cepljenja preteklo več kot teden dni in manj kot tri mesece;
  • osebe s potrdilom, da so prebolele covid-19, če od začetka karantene ni preteklo več kot 6 mesecev.

Novinarsko konferenco bo mogoče spremljati tudi v živo preko Facebook profila zunanjega ministrstva, vendar brez možnosti postavljanja novinarskih vprašanj.

Vse predstavnike medijev prosimo, da so na Brdu pri Kranju najmanj 30 minut pred posameznim delom, da bodo lahko mirno opravili pregled opreme in varnostni pregled. Prosimo vas, da nam namen udeležbe na dogodku sporočite na pr.mzz@gov.si najkasneje do torka, 20. aprila 2021, do 14. ure.

Za vsa dodatna vprašanja smo dosegljivi preko elektronskega naslova ali na telefonski številki 01 478 23 54.