Skoči do osrednje vsebine

Minister dr. Logar bo gostil ministra za zunanje zadeve Republike Srbije Nikolo Selakovića

Kdaj do
Kje Ministrstvo za zunanje zadeve, Ljubljana.
Zunanji minister dr. Anže Logar bo v torek, 25. maja 2021, na uradnem obisku gostil ministra za zunanje zadeve Republike Srbije Nikolo Selakovića. Obisk pomeni nadaljevanje rednega političnega dialoga med državama na ravni zunanjih ministrov.

Glavne teme pogovorov bodo dvostranski odnosi, načrti prihodnjega sodelovanja med državama, krepitev gospodarskega sodelovanja, nasledstvena vprašanja ter priprave Slovenije na predsedovanje Svetu Evropske unije. Ministra bosta govorila tudi o razmerah v regiji in aktualnih mednarodnih vprašanjih.

Ministra Selakovića bo predvidoma sprejel tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.


Program za medije:

15.35: Prihod ministra za zunanje zadeve Srbije Nikole Selakovića (FOTOTERMIN)
Kraj: Ministrstvo za zunanje zadeve (protokolarni vhod zunaj)   
  
16.50 - 17.20: Novinarska konferenca zunanjih ministrov Slovenije in Srbije
Kraj: Ministrstvo za zunanje zadeve (preko aplikacije webex)


Informacija za medije:

Vse predstavnike medijev, ki želite sodelovati na novinarski konferenci preko aplikacije webex in postaviti vprašanja, prosimo, da se prijavite na el. naslov: pr.mzz@gov.si najkasneje do ponedeljka, 24. maja 2021, do 12. ure. Vsem registriranim novinarjem bomo po izteku roka poslali povezavo za prijavo na novinarsko konferenco. Prenos novinarske konference bo potekal tudi v živo preko našega Facebook profila.

Fotografe in snemalce, ki bi želeli biti prisotni na fototerminu in na novinarski konferenci, prosimo, da nam pošljejo najavo na zgoraj navedeni elektronski naslov. Fotografi in snemalci, ki bodo fizično prisotni na dogodku, morajo ob prihodu na ministrstvo predložiti negativen PCR ali hitri antigenski test na covid-19, ki ni starejši od 48 ur (od odvzema brisa).

Brez negativnega PCR ali hitrega antigenskega testa lahko na dogodek pridejo:

- osebe, ki so bile dvakrat cepljene proti covidu-19, če je od drugega cepljenja preteklo več kot teden dni in manj kot tri mesece,
- osebe s potrdilom, da so prebolele covid-19, če od začetka karantene ni preteklo več kot 6 mesecev

Za vsa dodatna vprašanja smo dosegljivi preko elektronskega naslova pr.mzz@gov.si ali na telefonski številki 01 / 478 2354.