Skoči do osrednje vsebine

Predsednik vlade Janez Janša na kongresu Zadružne zveze Slovenije

Kdaj
Predsednik vlade Janez Janša se bo udeležil Kongresa Zadružne zveze Slovenije, ki bo potekal v Kongresnem centru Brdo pri Kranju, s pričetkom slavnostnega odprtja ob 10. uri. Predsednik Vlade Republike Slovenije bo na slavnostnem odprtju Kongresa udeležence, odločevalce v zadrugah, tudi nagovoril.

Slovensko zadružništvo šteje skoraj 150 let. Zadružna zveza Slovenije kot krovna stanovska organizacija združuje 60 kmetijskih in gozdarskih zadrug, ki zaposlujejo 2600 delavcev in v katere je združenih več kot 13.000 kmetov. Zadruge, članice Zadružne zveze Slovenije, v celotnem slovenskem odkupu dosegajo pomembne tržne deleže: mleko (75 %), klavno govedo (69 %), klavni prašiči (37 %), grozdje (68 %), pšenica (44 %), žita (33 %), krompir in zelenjava (27 %). Zadruge skladno z dogajanji na trgu danes prevzemajo moderne poslovne modele prihodnosti ter krepijo svojo vlogo pomembnega tržnega akterja.

Digitalizacija je pomemben proces transformacije v uspešen poslovni model prihodnosti slovenskega zadružništva, ki z letošnjim kongresom dobiva nov zalet za prihodnost.

Uvodni nagovor predsednika vlade bo mogoče spremljati v neposrednem prenosu na spletnem mestu gov.si.

Predstavnike medijev, ki bodo spremljali dogodek, vljudno prosimo, da upoštevajo navodila organizatorjev za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19.