Skoči do osrednje vsebine

Minister Koritnik se bo udeležil zasedanja ministrov neformalne mreže javnih uprav EUPAN

Kdaj do
Kje Lizbona
Minister za javno upravo Boštjan Koritnik se bo v torek in sredo, 22. in 23. junija 2021, udeležil zasedanja ministrov neformalne mreže javnih uprav držav članic EU (EUPAN), ki bo potekalo v Lizboni.

Ministri bodo razpravljali o razvoju upravljanja z zaposlenimi in pomenu krepitve digitalne preobrazbe v javni upravi. Izmenjali bodo izkušnje in dobre prakse o vplivu pandemije covid-19 na načine dela v javni upravi in razvijanje potrebnih vodstvenih in digitalnih spretnosti. Na področju digitalizacije bodo ministri dali poudarek izvajanju evropske politike interoperabilnosti ter skupnih standardov in rešitev na lokalni, nacionalni in evropski ravni.

Minister Koritnik bo na ministrskem zasedanju nastopil kot ključni govorec na panelu o veščinah, vodenju in mobilnosti v javni upravi.

Ob robu zasedanja se bo na bilateralnem srečanju sestal s trenutno predsedujočo mreži EUPAN, portugalsko ministrico za modernizacijo državne uprave Alexandro Leitão.

Medijski program obiska:

Torek, 22. junij 2021

10:00 – 17:30

Zasedanje ministrov neformalne mreže javnih uprav držav članic EU (EUPAN)

Lokacija: Centro Cultural de Belém, Lizbona, Portugalska

Sreda, 23. junij 2021

Ob 10:30

Dvostransko srečanje ministra za javno upravo Boštjana Koritnika s portugalsko ministrico za modernizacijo državne uprave Alexandro Leitão.

Lokacija: Ministrstvo za modernizacijo državne uprave Republike Portugalske, Rua Rosa Araújo, Lizbona, Portugalska

Kontakt za predstavnike medijev: Nejc Šporin, svetovalec ministra za odnose z javnostmi in uradni govorec Ministrstva za javno upravo v času predsedovanja Slovenije Svetu EU (nejc.sporin@gov.si ali 031-778-994).