Skoči do osrednje vsebine

56. Študijski dnevi Draga 2021

Kdaj do
Kje Opčine, Italija
Pod šotorom v parku Finžgarjevega doma na Opčinah bodo potekali 56. Študijski dnevi Draga 2021, ki se jih bosta udeležila tudi ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu dr. Helena Jaklitsch in državni sekretar na uradu dr. Dejan Valentinčič.

Ministrica dr. Helena Jaklitsch bo jutri, 3. septembra, ob 16. 30 zbranim namenila nekaj besed ob začetku letošnje že 56. izvedbe Drage. Mlade in druge udeležence bo ministrica pozdravila tudi na družabni prireditvi s kulturnim programom »Slovenija party – Mladi ob 30-letnici samostojne Slovenije«, ki bo zaključila prvi dan dogajanja na Opčinah. Zadnji dan letošnje Drage, v nedeljo, 5. septembra, ob 15. 30 bo ministrica dr. Helena Jaklitsch slovesno podelila tudi jubilejno že 10. Peterlinovo nagrado.   

Državni sekretar na uradu dr. Dejan Valentinčič se bo udeleži opoldanskega dela drugega dne, 4. septembra, ki bo namenjen Dragi mladih. Pričel se bo ob 10. uri z okroglo mizo z naslovom »Poklici bodočnosti in nove priložnosti: ob meji, v Sloveniji in v svetu«, na kateri bo državni sekretar tudi sodeloval, pravo tako pa bo vodil delavnico »Študij, izobraževanje, izmenjave, strokovno usposabljanje in delovne izkušnje«, ki bo sledila ob 14.30 uri.

Vse tri dni bodo zaznamovale številne zanimive in vsebinsko bogate okrogle mize, pogovori in drugo dogajanje. Celoten progam letošnjih Študijskih dnevov Draga

Ogled bo mogoč tudi v neposrednem prenosu na spletni strani dogodka in YouTube kanalu Draga streaming.