Skoči do osrednje vsebine

Konferenca NextRound.eu

Kdaj do
Kje Kristalna palača, Ljubljana in preko spleta
Vljudno vabljeni na Next Round.eu, dvodnevno konferenco evropskih inovatorjev, predstavnikov držav in evropskih institucij.

Slovenija je prepričana, da je sedaj pravi čas, da se inovatorji, države članice in evropske institucije še trdneje povežejo in z združenimi močmi naredijo korak naprej pri ustvarjanju Evrope, ki bo privlačna in spodbudna za mlade inovatorje in podjetnike iz vsega sveta.

Osrednji temi dvodnevne konference Next Round.eu bosta: 

  1. Kako v Evropi zagotoviti podjetniško prihodnost za samoroge [samorog (ang. unicorn) je mlado podjetje, katerega vrednost presega 1 milijardo evrov],
  2. Investicijske priložnosti za slovenske in evropske scale-upe [scale-up je mlado podjetje s potencialom hitre globalne rasti]. 

Konferenco bosta otvorila minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek in Evropska komisarka za inovacije, raziskave, kulturo, izobraževanje in mlade Mariya Gabriel. Na vsebinskih panelih se bodo zvrstili mednarodno priznanimi govorci na investicijski konferenci pa se bodo investitorjem predstavila start-up in scale-up podjetja iz Slovenije in Evrope, ki zagotavljajo skupno več kot 1 milijardo evrov razvojnega kapitala v Vzhodno evropskem prostoru. 

Več podrobnosti o konferenci je objavljenih v angleščini, na spletni strani konference.

Dvodnevni dogodek soorganizirajo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo ob podpori Evropske komisije, Slovenski podjetniški sklad,  ABC accelerator in CEED Slovenia, v partnerstvu s South Central Ventures.

Program konference

Prvi dan – Forum na visoki ravni

Osrednja tema prvega dne bo namenjena iskanju odgovora na vprašanje »Kako in na kakšen način izboljšati poslovno okolje, da bi evropski samorogi lažje in hitreje uspevali«, pri čemer bo poudarek, kako lahko države članice Evropske unije in Evropska komisija prispevajo k doseganju tega cilja. Visoki predstavniki držav članic EU in predstavniki Evropske komisije bodo v diskusijah in okroglih mizah predstavili svoje poglede in rešitve na omenjene izzive, ki so skupni vsem.  

Razpravljavcem bo v pomoč metodološko orodje t.i. Semafor – 'Traffic light', ki ga je Slovenija razvila za pregled aktivnosti iz strateških EU in nacionalnih dokumentov na petih prioritetnih področjih, ki jih s ciljem hitrejše rasti start-upov in scale-upov izvajajo EU in nacionalne institucije.

Pomemben prispevek prvega dne bo Trio talk - pogovor državnih sekretarjev Slovenije, g. Simona Zajca, Portugalske g. Andre de Aragao Azevedo in Francije g. Cedric O, ki so v okviru predsedujočih državah Svetu EU v obdobju 2021-2022 - Portugalske, Slovenije in Francije - pristojni za področje razvoja start-upov in scale-upov ter z njimi povezane inovativnosti, financiranja rasti in digitalizacije. Vsi si v luči vsakokratnega predsedstva Svetu EU prizadevajo za bolj učinkovit in hitrejši napredek mladih inovativnih start-up in scale-up podjetij in samorogov v Evropi.

Prvi dan se bodo v »Start-up & scale-up village« predstavili tudi uspešni slovenski start-up in scale-up podjetniki ter v pogovoru z državnimi sekretarji Slovenije, Portugalske in Francije ter s predstavnikom Evropske komisije izpostavili izzive, s katerimi se srečujejo na svoji poti do uspeha. Njihovo glavno sporočilo je, da naslednja generacija evropskih inovatorjev, na kateri sloni nadaljnja gospodarska in razvojna rast Evropske unije kot enotnega evropskega prostora, potrebuje razumevanje in podporo evropskih voditeljev.

Drugi dan – Investicijska konferenca

Drugi dan dogodka se bo odvijala investicijska konferenca, ki je odlična priložnost za mlada, inovativna podjetja, da poiščejo kapital za razvoj in rast svojih podjetij na globalnih trgih in se povežejo z domačimi in tujimi investitorji, ki zagotavljajo skupno vsaj eno milijardo razvojnega kapitala v Vzhodno evropskem prostoru. Investitorjem bo omogočeno, da spoznajo najbolj perspektivne in inovativne regijske start-upe in scale-upe.

Podroben program konference je objavljen na spletni strani konference NextRound.eu