Skoči do osrednje vsebine

Ministrska konferenca o preprečevanju in preiskovanju spolnih zlorab otrok

Kdaj
Kje videozasedanje
Virtualnega ministrskega srečanja o preprečevanju, odkrivanju in preiskovanju spolnih zlorab in spolnega izkoriščanja otrok se bodo udeležili notranji ministri držav članic EU, Zahodnega Balkana in Združenih držav Amerike ter predstavniki Evropske komisije, Evropskega parlamenta, Europola in Eurojusta.

S srečanjem želimo poudariti pomen ozaveščanja o tej pereči problematiki ter predstaviti ključne pobude na ravni EU za boj proti spolnim zlorabam otrok, kar je tudi prednostna naloga slovenskega predsedstva na področju notranjih zadev.

Na srečanju bodo ministri razpravljali o glavnih izzivih na tem področju in orodjih, ki so potrebni za uspešno preprečevanje, odkrivanje in preiskovanje spolnih zlorab in spolnega izkoriščanja otrok. Ministri bodo oblikovali skupno izjavo o pomenu preventivnega delovanja in ozaveščanja ter izrazili podporo iskanju ustreznih orodij za odkrivanje in preiskovanje spolnih zlorab otrok. S skupno izjavo želimo vplivati tudi na zakonodajni predlog Evropske komisije, ki ga pričakujemo do konca leta.

Zaradi epidemioloških razmer v državi bo ministrska konferenca o preprečevanju in preiskovanju spolnih zlorab otrok v celoti potekala v videokonferenčni obliki. Tako bo tudi medijski program v celoti potekal v videokonferenčni obliki (brez fizične prisotnosti predstavnikov medijev).

Medijski program (videokonferenčna oblika):

Ob 8.50: Izjava predsedujočega Svetu EU za notranje zadeve in slovenskega ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa (door-step)

Prenos izjave ministra Aleša Hojsa (door-step) bo možno spremljati na uradnih profilih slovenskega predsedovanja, na družbenih omrežjih Twitter in Facebook ter na kanalu Europe by Satellite (EbS+), in na uradnih profilih Ministrstva za notranje zadeve Twitter in Facebook.

Ob 13. uri: Novinarska konferenca ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa in komisarke za notranje zadeve Ylve Johansson

Na novinarski konferenci bo možno sodelovati le prek platforme Zoom. Če vas sodelovanje na daljavo zanima, to sporočite Uradu Vlade za komuniciranje na e-naslov info.ukom@gov.si najkasneje do četrtka, 11. novembra, do 12.00 (ime, priimek, medij, e-naslov), da vam bomo posredovali povezavo za sodelovanje na novinarski konferenci.


Prenos v živo z novinarske konference bo na voljo na spletnem mestu slovenskega predsedovanja in na uradnih profilih predsedovanja na družbenih omrežjih Twitter in Facebook, na družbenih omrežjih Ministrstva za notranje zadeve Twitter in Facebook ter na kanalu Europe by Satellite (EbS+)