Skoči do osrednje vsebine

Ministri EU za šport o Evropskem modelu športa in Vseživljenjski telesni dejavnosti

Kdaj do
Kje Bruselj
Ministrica za izobraževanje, znanost in šport prof. dr. Simona Kustec bo danes v Bruslju predsedovala Svetu EU za šport.

Ministri bodo obravnavali:

  • Resolucijo o ključnih značilnosti Evropskega modela športa, osrednji priroriteti slovenskega predsedstva - Sprejetje resolucije bi pomenilo prvi kompromis držav članic v 20 letih o temi, ki jih je do sedaj vedno razdvajala in ne združevala.  
  • Sklepe o spodbuditvi Vseživljenjske telesne dejavnosti, s katerimi želi slovensko predsedstvo promovirati pomen telesne aktivnosti.
  • Dvojna kariera športnikov - ministre bo nagovoril nekdanji vrhunski športnik Rožle Prezelj. Z ministri bo delil svoje izkušnje in stališča o tem, kaj bi bilo mogoče storiti za promocijo politike dvojne kariere športnikov na ravni EU. 

Ministri se bodo pred zasedanjem srečali že na delovnem kosilu ob 13.30 uri, na katerem bodo spregovorili o Prihodnjih izzivih na področju športa in vlogi EU.

Ključne poudarke zasedanja in slovenskega predsedstva na področju športa bosta ministrica prof. dr. Simona Kustec in evropska komisarka Mariya Gabriel predstavili na novinarski konferenci ob 18. uri

Informacija za medije za danes, 30. novembra 2021:

Vse dogodke si lahko ogledate v živo na dodanih povezavah. 

Za vse dodatne informacije vam je na voljo Maja Krušič Šega, uradna govorka Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport (051 367 733). 


Športno bo obarvana tudi sreda, 1. decembra 2021, ko bo ob 17. uri v okviru Festivala športa okrogla miza ministrice prof. dr. Simone Kustec s športniki Primožem Rogličem, Vesno Fabjan, Dejanom Fabčičem in Rožletom Prezljem