Skoči do osrednje vsebine

Delovanje Civilne zaščite Republike Slovenije med pandemijo virusa covid-19

Kdaj
Kje Spletni dogodek
Predstavnike medijev vabimo na virtualno novinarsko konferenco, na kateri bo poveljnik Civilne zaščite Republike Slovenije Srečko Šestan predstavil delovanje in aktivnosti Civilne zaščite v zelo zahtevnem obdobju spopadanja s pandemijo virusa covid-19.

V začetku marca sta namreč minili dve leti, odkar smo v Sloveniji zabeležili prvo okužbo z virusom covid-19, in vse od takrat je Civilna zaščita vključena v številne aktivnosti države zoperstavljanja tej najobsežnejši pandemiji, ki je na globalni ravni prizadela prav vse države sveta.  

Primere konkretnih aktivnosti Civilne zaščite in kot primer dobre prakse pri boju zoper virus covid-19 na terenu bo v nadaljevanju predstavil še poveljnik regijskega štaba Civilne zaščite za Notranjsko Sandi Curk.

Novinarska konferenca bo potekala v virtualni obliki po spletni platformi Webex. Vse zainteresirane predstavnike medijev prosimo, da se z imenom in priimkom ter nazivom medija prijavijo na povezavi 10 minut prej, torej ob 11.50. Novinarska konferenca bo v živo prenašana po kanalu YouTube Ministrstva za obrambo.

Več informacij: Aleš Sila, mobilni telefon 041 327 818