Skoči do osrednje vsebine

Poslanstvo in delovanje Vojaškega muzeja Slovenske vojske

Kdaj
Kje Spletni dogodek
Predstavnike medijev vabimo na virtualno novinarsko konferenco, na kateri bomo predstavili poslanstvo in delovanje Vojaškega muzeja Slovenske vojske.

Vojaški muzej Slovenske vojske že dve desetletji zagotavlja trajno varstvo muzejskega gradiva, ki ima kot del nacionalne in splošne kulturne dediščine vojni in vojaškozgodovinski ter splošni kulturni pomen. Kot del Uprave Republike Slovenije za vojaško dediščino skrbi za razstavljanje in predstavitev muzejskega gradiva, razvijanje in ohranjanje državljanske zavesti, domoljubne in bojne tradicije Slovencev. Je pomembna kulturna, znanstvena in vzgojno-izobraževalna institucija Ministrstva za obrambo in Slovenske vojske. Vojaški muzej Slovenske vojske bo predstavil načelnik muzeja podpolkovnik mag. Zvezdan Marković.

Novinarska konferenca bo potekala v virtualni obliki po spletni platformi Webex. Vse zainteresirane predstavnike medijev prosimo, da se z imenom in priimkom ter nazivom medija prijavijo na povezavi 10 minut prej, torej ob 11.50. Novinarska konferenca bo v živo prenašana po YouTube kanalu Ministrstva za obrambo.

Več informacij: Aleš Sila, mobilni telefon 041 327 818