Skoči do osrednje vsebine

Humanitarni koncert Policijskega orkestra

Kdaj
Kje Športna dvorana v Logatcu
Humanitarni koncert Policijskega orkestra, ki ga organizirajo Policija, Urad Vlade RS za oskrbo in integracijo migrantov ter Občina Logatec.

Koncert Policijskega orkestra za begunske otroke iz Ukrajine v Policiji organizirajo skupaj z Uradom Vlade RS za oskrbo in integracijo migrantov ter Občino Logatec.

Policijski orkester sodeluje na državnih in protokolarnih dogodkih ter prireditvah in slovesnostih na državni ravni. Izvaja številne samostojne in promocijske koncerte ter igra na spominskih in pogrebnih slovesnostih. Svoja glasbena dela pogosto izvaja na koncertih, ki so povezani s preventivnimi akcijami ali organizirani v humanitarne namene.

Tudi tokratni koncert ima humanitarno noto. Z glasbo želimo osebam iz Ukrajine, ki so začasen dom našle v Sloveniji, vsaj za trenutek odvzeti skrbi in tegobe, povezane z vojno v njihovi domovini. Po koncertu bomo pred
Športno dvorano Logatec predali tudi šolske potrebščine in igrače, ki smo jih zaposleni v Policiji in na Ministrstvu za notranje zadeve zbrali za otroke iz Ukrajine.