Skoči do osrednje vsebine

Ministrica na proslavi ob 30. obletnici Zveze slovenskih društev na Hrvaškem

Kdaj
Kje Trg Riccarda Zanelle 1, Reka, Hrvaška
Ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu dr. Helena Jaklitsch se bo udeležila slovesnosti ob 30. letnici Zveze slovenskih društev na Hrvaškem, ki bo v Pomorskem in zgodovinskem muzeju hrvaškega Primorja Reka. Ob tej priložnosti si bo ogledala tudi razstavo »Sosedje Slovenci – Slovenci na Hrvaškem« v atriju muzeja.

Zveza slovenskih društev na Hrvaškem združuje šestnajst slovenskih društev v tej sosednji državi. Dogodka se bosta udeležila tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor in predsednik Republike Hrvaške Zoran Milanović.

Informacije za medije:

Predstavniki medijev boste za spremljanje slovesnosti na Reki potrebovali akreditacije. Prosimo, da podatke (ime in priimek, datum rojstva ali enotno matično številko občana (EMŠO), medij, funkcijo, elektronski naslov in kontaktno telefonsko številko – mobilni telefon) posredujete na elektronski naslov eva.ciglar@gmail.com, najkasneje do danes, ponedeljka, 9. maja 2022, do 18. ure. Vse stroške poti novinarjev, ki bodo spremljali obisk predsednika Pahorja na Reki krijejo medijske hiše same.

Predstavnike medijev, ki bodo spremljali le slovesnost ob 30-letnici delovanja Zveze slovenskih društev na Hrvaškem, obveščamo, da bo vstop v muzej, kjer bo potekala slovesnost možen najkasneje do 10.30 ure! Kontaktna oseba organizatorja za novinarje na dan dogodka: Eva Ciglar, tel. +385 91 115 4060.