Skoči do osrednje vsebine

Predsednik vlade dr. Robert Golob na obisku v Berlinu

Kdaj
Predsednik vlade dr. Robert Golob bo v torek, 12. julija 2022, na delovnem obisku v Zvezni republiki Nemčiji, kjer se bo v Berlinu srečal z gostiteljem, zveznim kanclerjem Olafom Scholzem. Gre za prvi bilateralni obisk predsednika vlade dr. Goloba v tujini, spremljal ga bo minister za infrastrukturo mag. Bojan Kumer.

Osrednja tema pogovorov bo izmenjava pogledov o aktualnih razmerah, ki so na dnevnem redu voditeljev EU ter o možnostih nadaljnjega sodelovanja med državama. Med aktualnimi evropskimi temami bodo v ospredju odziv EU na dogajanje v Ukrajini ter z njim povezana problematika energetske in prehranske varnosti. Sogovornika se bosta dotaknila tudi vprašanj širitve EU na Zahodni Balkan in implementacije sklepov junijskega zasedanja Evropskega sveta, zlasti ukrepov za zagotovitev tesnejšega sodelovanja na področju energije med državami članicami.

Zvezna republika Nemčija je ena najpomembnejših držav partneric na vseh ravneh in najpomembnejša gospodarska partnerica Slovenije.

Zadnji obisk slovenskega premierja v Berlinu je bil 12. oktobra 2018.

Program:

10.55: Prihod predsednika Vlade Republike Slovenije dr. Roberta Goloba na Urad kanclerja Zvezne Republike Nemčije in nato pogovori s kanclerjem in med delegacijama  

Lokacija: Willy-Brandt-Straße 1, 10557 Berlin

12.00: Izjava za javnost predsednika Vlade Republike Slovenije in kanclerja Zvezne republike Nemčije 

Lokacija: Willy-Brandt-Straße 1, 10557 Berlin