Skoči do osrednje vsebine

Državni sekretar Rudi Medved bo obiskal vodarno Cepki

Kdaj
Kje Cepki
V petek si bo državni sekretar na Ministrstvu za obrambo Rudi Medved s sodelavci iz Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje v vodarni Cepki ogledal aktivnosti za zagotavljanje zadostnih količin pitne vode za slovensko Istro.

Zaradi motene oskrbe s pitno vodo v slovenski Istri je Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje v dogovoru z javnimi podjetji za oskrbo s pitno vodo izdelala Načrt zagotovitve interventnih prevozov vode za zagotovitev zadostnih količin pitne vode za oskrbo slovenske Istre.

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje je koordinator vseh aktivnosti ter je za ta namen zagotovila ustrezne črpalke in kontejner na črpališču ob reki Unici pod mostom v vasi Planina, prevoze surove vode pa zagotavljajo Slovenska vojska in gasilske organizacije. Vodo so začeli dostavljati v vodarno Cepki v bližini Črnega Kala 26. julija.

Po ogledu vodarne Cepki bosta državni sekretar Rudi Medved in direktor Rižanskega vodovoda Martin Pregelj podala izjavo za javnost.

Predstavnike medijev vabimo, da se nam na območju vodarne pridružijo že ob 13. uri.

Več informacij:

  • Ministrstvo za obrambo, Borut Podgoršek, mobilni telefon 041 265 258
  • Rižanski vodovod Koper, Petar Damjanić, mobilni telefon 030 220 722