Skoči do osrednje vsebine

Srečanja predsednika vlade ob robu 17. Blejskega strateškega foruma

Kdaj
Predsednik vlade dr. Robert Golob se bo 29. avgusta 2022 ob robu Blejskega strateškega foruma na delovnem kosilu srečal s predsednico Evropske komisije Ursulo von der Leyen, ki je tudi osrednja govornica letošnjega foruma. Sogovornika bosta izmenjala poglede na najbolj aktualna vprašanja v Evropski uniji, vključno z vojno v Ukrajini in z njo povezano energetsko krizo ter z gospodarskim okrevanjem. Gre za drugo srečanje predsednika vlade s predsednico Evropske komisije po obisku v Bruslju 16. junija 2022.

Premier dr. Robert Golob se bo v ponedeljek dopoldne na Bledu srečal tudi s predsednikom vlade Republike Hrvaške Andrejem Plenkovićem. Spregovorila bosta o odnosih med sosedama in aktualnih evropskih vprašanjih s poudarkom na energetski krizi.  
 
Po panelu voditeljev, ki se ga bo udeležil tudi predsednik vlade, bodo potekala srečanja s predsednikom Republike Islandije Guðniiem Thorlaciusom Johannessonom, predsednikom vlade Republike Albanije Edijem Ramo in nekdanjim predsednikom vlade Združenega kraljestva Tonyjem Blairom.  


Program:

Ponedeljek, 29. avgust 2022


11.30 – 12.00

Bilateralno srečanje predsednika Vlade dr. Roberta Goloba s predsednikom Vlade Republike Hrvaške gospodom Andrejem Plenkovićem

12.10 – 13.10

Delovno kosilo predsednika Vlade dr. Roberta Goloba s predsednico Evropske komisije gospo Ursulo von der Leyen

13.36

Prihod predsednika Vlade Republike Slovenije dr. Roberta Goloba in  delegacije pred Festivalno dvorano

Fototermin

nato

Fototermin predsednika Vlade Republike Slovenije dr. Roberta Goloba ter podpredsednice vlade in ministrice za zunanje zadeve Republike Slovenije gospe Tanje Fajon z visokimi gosti

14.00 – 15.00

Otvoritev Strateškega foruma Bled 2022

Fototermin

15.00 – 16.30

Panel voditeljev

Fototermin

17.00 – 17.30

Bilateralno srečanje s predsednikom Islandije gospodom Guðnijem Th. Jóhannessonom

17.40 – 18.10

Bilateralno srečanje z gospodom Tonyjem Blairom

18.20 – 18.50

Bilateralno srečanje s predsednikom Vlade Albanije gospodom Edijem Ramo