Skoči do osrednje vsebine

Predstavitev projektov s področja pametnih vasi in pametnega kmetijstva slovenske Istre

Kdaj do
Kje slovenska Istra
Ministrica Irena Šinko se bo z ministrico dr. Emilijo Stojmenovo Duh, pristojno za področje digitalne preobrazbe predstavitve projektov s področja pametnih vasi in pametnega kmetijstva. Digitalizacija v kmetijstvu in razvoju podeželja sodita med ključne razvojne prioritete za prihodnje programsko obdobje SKP 2023 – 2027. Deležniki na projektih, pod vodstvom Univerze v Ljubljani – Fakultete za elektrotehniko, so pridobili sredstva za izvajanje projektnih aktivnosti na terenu.

V okviru obiska bosta predstavljena projekta »Smart Agro Grape«, digitalna platforma za vinogradnike pri uvajanju skupnih okoljskih pristopov z namenom zmanjševanja obremenitev kmetijstva na okolje in »Šmarje pametna vas«, razvojna strategija pametne vasi z upoštevanjem integracije naprednih IKT orodij in produktov za lokalne skupnosti na podeželju slovenske Istre.

Program za medije:

12:00    Ogled vaškega trga in seznanitev z z aktivnostmi »Šmarje – pametna vas«, predstavitev ključnih izzivov na področju digitalizacije vasi in podeželja.

            FOTOTERMIN ob ogledu

Lokacija: Šmarje, vaški trg

13:30    Ogled pametnega vinograda in IKT Opreme v okviru projekta »Smart Agro Grape«, predstavitev projektnih aktivnosti.

            FOTOTERMIN ob ogledu

Lokacija: Kmetija Kralj, Škocjan 27, Koper

14:30    Srečanje – pogovor s kmeti, partnerji projekta.

            po zaključku možnost IZJAVE ZA MEDIJE

Lokacija: Kmetija Krmac, Arjol 3 (Bertoki), Koper