Skoči do osrednje vsebine

Skupna analiza enot in organizacij intervencije ob julijskem požaru na Krasu

Kdaj
Kje Izobraževalni center za zaščito in reševanje – Enota Sežana, Bazoviška cesta 13, Sežana
V Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje – Enota Sežana bodo predstavniki enot in organizacij, ki so med 17. julijem in 1. avgustom letos sodelovale pri gašenju požara na goriškem Krasu, vodstvo Ministrstva za obrambo in Uprave za zaščito in reševanje seznanili s poročili o izvedenih aktivnostih in intervencijskih stroških, nastalih ob gašenju požara v naravnem okolju.

Predstavitve poročil, ki so osnova za pripravo celovitega poročila o intervenciji ob požaru v naravnem okolju na goriškem Krasu, se bodo udeležili minister za obrambo Marjan Šarec, državni sekretar Rudi Medved, republiški poveljnik Civilne zaščite Srečko Šestan in generalni direktor Uprave za zaščito in reševanje Darko But.

Kot je znano, je bilo prvo delno poročilo o intervenciji ob požaru na goriškem Krasu pripravljeno konec julija letos, uprava je 3. avgusta objavila poziv za začetek ocenjevanja škode zaradi posledic požara, ki se je iztekel konec meseca. Skladno s sklepom Vlade Republike Slovenije bo ministrstvo končno poročilo o intervenciji pripravilo do 15. septembra letos.

Po koncu skupne analize intervencije bo vodstvo ministrstva in uprave ob predvidoma 16. uri dalo izjavo za javnost. 

Dodatne informacije: Meta Grmek, mobilni telefon 041 391 626.