Skoči do osrednje vsebine

52. sejem Narava – zdravje

Kdaj do
Kje Gospodarsko razstavišče Ljubljana (razstavni prostor MKGP je v dvorani Kocka, gozdarstvo je predstavljeno na zunanjem prostoru)
Ministrica Irena Šinko se bo udeležila otvoritve 52. sejma Narava - zdravje (9. september ob 9:00 uri).

Možnost FOTOTERMINA ob ogledu. 

Na sejmu se tudi letos predstavlja Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP). Letošnje vsebine bodo poudarjale pomen zdravja, zdrave prehrane, gibanja in dobrega počutja ter okolja in stika z naravo.

Spremljevalni program sejma Narava-zdravje je zanimiv in privlačen za vse generacije. V njem se bo v treh dneh zvrstilo prek 100 predavanj, delavnic, tečajev, raznih testiranj, svetovanj, okroglih miz idr.

Ministrstvo se bo na sejmu predstavljalo s kampanjo Lepo je biti kmet z namenom povečevanja ugleda poklica kmet, s tržnico ekoloških pridelovalcev hrane in kampanjo Postani gozdar z namenom promocije poklicev v gozdarstvu. Na voljo bo tudi animacijski prostor za degustacijo in prostor za igro Farming simulator, obiskovalce pa bo ministrstvo s posebno razstavo in interaktivnim zaslonom opozarjalo tudi na pomen zmanjševanja zavržkov hrane. Na zunanjem prostoru bo skupaj z Zavodom za gozdove potekal prikaz vsebin, vezanih na gozdove in gozdarstvo (gozdni bonton, gozdne učne poti, itn.).

Vzporedno bo potekala tudi največja izobraževalno-zabavna prireditev za mlade družine, 15. Otroški bazar.

Več informacij o sejmu in programu dogodkov – tukaj.

Borza lokalnih živil Zelene verige

Vzporedno s sejmom Narava – zdravje bo prvič potekala borza ponudbe in povpraševanja po lokalno pridelani hrani »Zelene verige«. Na dogodek so vabljeni pridelovalci hrane kot ponudniki ter javni šolski zavodi in horeka kot povpraševalci po lokalno pridelani hrani.

Za sodelovanje in udeležbo na dogodku se je potrebno prijaviti organizatorju. Več o tem – tukaj.