Skoči do osrednje vsebine

Novinarska konferenca: Predstavitev spremljanja cen košarice prehranskih proizvodov

Kdaj do
Kje Vlad urade za komuniciranje, Gregorčičeva 25, 1000 Ljubljana
V začetku septembra se je začelo spremljanje in primerjava maloprodajnih cen prehranskih proizvodov med posameznimi trgovci v Sloveniji in tujini. Namen ukrepa je slovenskemu potrošniku ponuditi informacijo o maloprodajnih cenah primerljivih prehranskih proizvodov kot tudi informacijo o poreklu ter kakovosti posameznega proizvoda.

Narejena je tudi posebna spletna stran, preko katere je potrošniku omogočen transparenten pregled in lažja izbira med primerljivimi proizvodi. Vzpostavljen primerjalnik cen tako na enem mestu nudi informacije o ponudbi pri slovenskih trgovcih ter primerjavo med trgovci. Ministrica Irena Šinko bo s sodelavci in izvajalcem popisa cen na novinarski konferenci predstavila projekt in spletno stran, ki bo na voljo in vsem dostopna po predstavitvi, na spletni strani Naša super hrana.

Novinarska konferenca bo v ponedeljek, 19. septembra 2022, ob 11.00 uri.

Novinarska konferenca bo potekala v hibridni obliki. Predstavniki medijev lahko sodelujete v živo v malem novinarskem središču Vlade RS na Gregorčičevi 25 v Ljubljani (ob vstopu v prostor prosimo, uporabite zaščitno masko) ali na daljavo prek platforme Zoom:

https://us06web.zoom.us/j/9184869106,

Meeting ID: 918 486 9106.

Prosimo sledite protokolu sodelovanja na daljavo, ki je priložen v nadaljevanju.

Izjavo bo mogoče spremljati tudi v neposrednem prenosu na spletnem mestu:
https://www.gov.si/neposredni-prenos ter na družbenih omrežjih vlade Twitter in Facebook.

Podrobnejše informacije: Luka Kočevar, gsm: +386 41 / 495 163; e-naslov: pr.mkgp@gov.si