Skoči do osrednje vsebine

Srečanje premierja dr. Roberta Goloba s predsednikom Evropskega sveta Charlesom Michelom

Kdaj do
Predsednik vlade dr. Robert Golob se bo v ponedeljek, 5. 12. 2022, na delovnem obisku srečal s predsednikom Evropskega sveta Charlesom Michelom na gradu Strmol.

Sogovornika bosta na srečanju spregovorila o temah, ki jih bo obravnaval Evropski svet 15. 12. 2022. V ospredju pogovora bodo predvsem energetika, migracije, ruska agresija na Ukrajino in širitvena politika EU, s poudarkom na Zahodnem Balkanu.  

Voditelja bosta naslovila trenutne razmere na trgih energije. Posebno pozornost bosta namenila napredku v pogovorih znotraj EU, zlasti o cenovni kapici za plin na veleprodajnem trgu. Izmenjala bosta poglede na odnose EU z Zahodnim Balkanom, tudi v luči vrha EU-Zahodni Balkan, ki bo 6. 12. 2022 v Tirani. Premier bo posebej izpostavil podporo Slovenije Bosni in Hercegovini za podelitev statusa kandidatke na decembrskem zasedanju Evropskega sveta, z ozirom na priporočilo Evropske komisije in napredek Bosne in Hercegovine. Pogovor voditeljev bo potekal tudi o migracijah, zlasti zahodnobalkanski  migracijski poti, in možnih celovitih rešitvah na tem področju. Nenazadnje pa bosta premier in predsednik Evropskega sveta spregovorila o trenutnih razmerah v Ukrajini in odzivu EU nanje.

PROGRAM

13.00: Prihod predsednika Evropskega sveta Charlesa Michela pred Grad Strmol in rokovanje s predsednikom vlade dr. Robertom Golobom

Lokacija: Grad Strmol

fototermin

nato

Pogovor predsednika vlade dr. Roberta Goloba in predsednika Evropskega sveta Charlesa Michela

Lokacija: Klavirski salon, Grad Strmol, 2. nadstropje

fototermin

13.30 - 14.00: Izjava predsednika vlade dr. Roberta Goloba in predsednika Evropskega sveta Charlesa Michela

Lokacija: Zlati salon, Grad Strmol, 3. nadstropje

14.00 - 15.30: Delovno kosilo predsednika vlade dr. Roberta Goloba in predsednika Evropskega sveta Charlesa Michela

Lokacija: jedilnica, Grad Strmol, 2. nadstropje

Predstavnike medijev prosimo, če se lahko na lokaciji zberete vsaj 30 minut pred uradnim začetkom.  

Naj ob tem opozorimo, da dostop do vhoda v Grad Strmol z vozilom ne bo mogoč, zato vas vljudno prosimo, da vozila pustite na parkirnih mestih v bližini Gradu Strmol in do vhoda dostopate peš.