Skoči do osrednje vsebine

Inovativne visokošolske izobraževalne vsebine za doseganje dostopnosti do kulturne dediščine

Kdaj do
Kje Hiša Evropske unije, Ljubljana
Predstavitve rezultatov projekta Inovativne visokošolske izobraževalne vsebine za doseganje dostopnosti do kulturne dediščine za vse (program Erasmus+) se bo kot predstavnica Ministrstva za kulturo udeležila Vida Koporc Sedej iz Direktorata za kulturno dediščino.

Vida Koporc Sedej bo predstavila prizadevanja ministrstva na področju dostopnosti do kulturne dediščine osebam z invalidnostjo.

Projekt Inovativne visokošolske izobraževalne vsebine za doseganje dostopnosti do kulturne dediščine za vse (angleško AccessCult) pomembno naslavlja vidike visokošolskega in strokovnega izobraževanja na področju dostopnosti kulturne dediščine osebam z invalidnostjo, zlasti v luči nove definicije muzejev Mednarodnega sveta muzejev (angleško International Council of Museums – ICOM), ki v središče postavlja dostopnost muzejev in sodelovanje različnih družbenih skupin pri skrbi za dediščino.

Dogodek bo namenjen strokovni javnosti s področja izobraževanja na področju dediščine kot tudi skrbi za dediščino v muzejih, arhivih, knjižnicah in drugih zavodih, delavcem na področju kulture, turističnim delavcem, strokovnim delavcem na področju socialnega in kulturnega vključevanja oseb z invalidnostjo ter vsem, ki jih dostopnost do kulturne dediščine zanima.

Dogodek organizira Oddelek za etnologijo in kulturno antropologijo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani v sodelovanju z Inštitutom za napredno upravljanje komunikacij (INUK) iz Maribora, partnerjem na projektu.