Skoči do osrednje vsebine

Na 14. Informativi bomo predstavili e-storitve in programe za mlade

Kdaj do
Kje Gospodarsko razstavišče, Ljubljana
Na Informativi 2023 - sejmu izobraževanja in poklicev, razstavnem prostoru "Klik do e-države« (v Hali C) bomo mladim predstavili elektronske storitve, ki jih razvijamo zanje, seznanili pa se bodo lahko tudi z možnosti zaposlitve in kariernega razvoja v javni upravi.
Plakat stojnice Klik do e-države. Roka, ki kaže na klik in napis do e-države - na modri podlagi, da spominja na informatiko

Na 14. Informativi bomo na stojnici "Klik do e-države" predstavljali elektronske storitve za mlade | Avtor: Ministrstvo za javno upravo

Na Ministrstvu za javno upravo (MJU) spodbujamo povezovanje, sodelovanje, timsko delo ter iskanje rešitev za izboljšanje javnega sektorja in konkretnih javnih storitev. Poleg klasičnih storitev razvijamo in ponujamo napredne moderne elektronske storitve za mlade, s katerimi želimo ponuditi novo, prijazno možnost opravljanja državnih storitev na daljavo. Dajemo možnosti izbire, odpravljamo administrativne ovire, povečujemo transparentnost, skrbimo, da lahko uporabniki javnih storitev številne vloge, prijave, odločbe… oddajo ter pridobijo tudi elektronsko in s tem prihranijo svoj čas, istočasno pa mladim omogočamo, da lahko opravijo prakso ali pa se zaposlijo v javnem sektorju ter sooblikujejo javni servis.

Na skupnem razstavnem prostoru »Klik do e-države« (v Hali C) bomo mladim predstavili elektronske storitve, ki jih razvijamo zanje. Od bližje bodo lahko spoznali elektronske storitve eUpravedržavnega portala za e poslovanje državljanov z državo, spletno portal za oddajo pobud Stop Birokraciji, storitve zaupanja-SI-TRUST (smsPASS, SI-PASS, SIGEN-CA, elektronsko osebno izkaznico), zanimivosti državnega projekta za inovativnost v javni upravi - Inovativen.si, seznanili pa se bodo lahko tudi z možnosti zaposlitve in kariernega razvoja v javni upravi.

V okviru razstavnega prostora bo na voljo tudi prijavna služba SI-TRUST, kjer bodo obiskovalci lahko oddali zahtevek za pridobitev mobilne identitete smsPASS ali za pridobitev digitalnega potrdila SIGEN-CA.

V petek, 20. januarja 2023 ob 16. uri bo sejem Informativa obiskal tudi državni sekretar Ministrstva za javno upravo Jure Trbič.

V letaku "Klik do e-države" in video predstavitvi lahko mladi najdejo dodatne informacije o elektronskih storitvah, ki jih bomo predstavljali na sejmu.

Podrobnosti o dogodku pa so na voljo tudi na spletni strani Informative.