Skoči do osrednje vsebine

Premiera kratkih filmov o slovenščini

Kdaj do
Kje Kinoteka, Ljubljana
Premieri kratkih filmov o slovenščini, ki so nastali s subvencijo Ministrstva za kulturo, bo sledila kratka predstavitev nastajanja filma in ustvarjalcev, zaokrožila pa jo bo okrogla miza z naslovom Neverjetne dogodivščine slovenskega jezika v deželi filma in novih medijev.

Na okrogli mizi z naslovom Neverjetne dogodivščine slovenskega jezika v deželi filma in novih medijev bodo sodelovali režiser Metod Pevec, jezikoslovki dr. Helena Dobrovoljc in dr. Nataša Gliha Komac ter radijski novinar Tadej Košmrlj. Okroglo mizo bo povezovala Agata Tomažič.

Premiere se bosta kot predstavnika Ministrstva za kulturo udeležila Lenart J. Kučić, svetovalec za medijev ministrice, in Nina Ukmar, vodja kabineta. 

Kratki filmi o slovenščini so nastali v produkciji Studia Virc. 

Dogodek Inštitut za slovenski jezik Frana Ramovša Znanstvenoraziskovalnega centra Slovenske akademije znanosti in umetnosti (ZRC SAZU) organizira v sodelovanju s Slovensko kinoteko. 

Na spletni strani Inštututa za slovenski jezik Frana Ramovša najdete več informacij o dogodku Neverjetne dogodivščine slovenskega jezika v deželi filma in novih medijev