Skoči do osrednje vsebine

Državni sekretar Matevž Čelik na novinarski konferenci ob začetku praznovanja Tavčarjevega leta

Kdaj do
Kje Dvorec Visoko v Poljanski dolini
Državni sekretar Matevž Čelik se bo udeležil novinarske konference ob začetku praznovanja Tavčarjevega leta. Vlada je leto 2023 na pobudo Ministrstva za kulturo razglasila za Tavčarjevo leto. Častna pokroviteljica Tavčarjevega leta je ministrica za kulturo dr. Asta Vrečko.

Na novinarski konferenci bodo predstavili program praznovanja skozi vse leto. Tavčarjevo leto bo z bogatim in raznolikim programom prehodilo številne vijugaste in krožne poti pisateljevega življenja, ki se je razpenjalo med cesarskim mestom in Poljansko dolino, med ulicami in gozdovi, med knjigami in parlamentarnimi sejami. Da bo glas o Tavčarjevem letu segel karseda daleč, bo skrbela njegova ambasadorka, velika dramska in filmska igralka Milena Zupančič, ki se je v trajen spomin Slovencev zapisala kot Meta iz filmske adaptacije Cvetja v jeseni.

Za predstavnike medijev

Zaradi lažje organizacije vas vljudno prosimo, da svojo prisotnost potrdite do ponedeljka, 6. marca, do 13. ure na elektronski naslov maja.stojanov@kreativnabaza.si ali telefonsko številko 031 800 954.