Skoči do osrednje vsebine

Obisk slovenske vladno-gospodarske delegacije na Japonsko

Kdaj do
Kje Tokio, Japonska
Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP), Gospodarska zbornica Slovenije – Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij (GZS-ZKŽP), Javna agencija SPIRIT Slovenija ter veleposlaništvo Slovenije v Tokiju organizirajo obisk na Japonsko.

Vladno-gospodarsko delegacijo, ki jo vodi ministrica Irena Šinko, sestavljajo predstavniki slovenskih podjetij s področja proizvodnje in predelave kmetijskih in živilskih izdelkov, MKGP ter GZS-ZKŽP.

Slovenija bo v okviru obiska prisotna tudi na 48. Mednarodni razstavi hrane in pijače FOODEX, ki poteka od 7. do 10. marca v Tokiu. Na razstavnem prostoru MKGP se bo predstavilo 10 podjetij (Medex Trade, d. o. o., Klet Brda, z. o. o., Kodila, d. o. o., Chilli Wine, d. o. o., hiša vin Emino, Mare Santo ter japonski uvozniki slovenskih proizvodov Zaria, 365 wine, Fujio Projekt in Shiozski Building). Podjetja se podajajo s pričakovanji po novih kontaktih, morebitni sklenitvi ali utrditvi že obstoječega poslovanja z japonskimi partnerji ali odkrivanju novih priložnosti na tako zahtevnem in oddaljenem trgu. Obiskovalcem bo na voljo tudi informativni pult o Sloveniji, turizmu, podeželju in drugih priložnostih za oddih in rekreacijo.


Organiziran bo tudi poslovni forum z naslovom »Slovenija – zelena miza Evrope«, kjer bo prisotne nagovorila tudi ministrica Šinko. Ministrica se bo v času obiska na dvostranskem srečanju sestala z japonskim ministrom za kmetijstvo, gozdarstvo in ribištvo Tetsuro Nomura. Imela bo tudi več srečanj s predstavniki različnih institucij ter obiskala izobraževalne institucije in raziskovalne centre, na terenu pa si bo ogledala tudi nekatere primere dobrih praks v kmetijstvu in ribištvu.
Japonska je sicer kot država partner sodelovala na lanskem 60. Mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu AGRA v Gornji Radgoni.


Medijem bomo po dogodku poslali sporočilo za javnost.