Skoči do osrednje vsebine

15. Kulturni bazar 2023

Kdaj do
Kje Cankarjev dom Ljubljana, II. preddverje
Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP) tudi letos aktivno sodeluje ne jubilejnem, 15. Kulturnem bazarju.

V okviru medresorskega razstavnega prostora bo osrednja rdeča nit letošnje predstavitve mednarodno leto prosa, ki ga je razglasila Generalna skupščina Organizacije Združenih narodov marca 2021, na pobudo Indije in Nigerije ter s podporo Agencije Združenih narodov za hrano in kmetijstvo (Food and Agriculture Organization - FAO) in drugih držav iz vsega sveta. Proso je zanimivo tudi v sodobni prehrani in si kot tako zasluži vidnejše mesto v naši prehrani.

Na razstavnem prostoru MKGP v I. preddverju Cankarjevega doma bodo obiskovalci s pomočjo strokovnjakov Kmetijskega inštituta Slovenije izvedeli več o varovanju kulturne in naravne dediščine, predstavljeno pa bo tudi bogastvo rastlinskih genskih virov, na čelu z avtohtono slovensko sorto prosa Sonček.

15. kulturni bazar bo obiskala tudi ministrica Irena Šinko. V sklopu obiska bo nagovorila tudi udeležence medresorske predstavitve potencialov povezovanja Kako diši, kako je okusno!, ki bo potekala pred zaključkom Kulturnega bazarja. Na dogodku bodo predstavljene izbrane jedi iz prosa, s svojimi izdelki pa bodo sodelovale tudi predstavnice Zveze kmetic Slovenije.

FOTOTERMIN ob dogodku. Možnost izjave za medije po dogodku.

Medijem bo po dogodku poslano sporočilo za javnost.