Skoči do osrednje vsebine

Javni posvet v okviru posodabljanja Nacionalnega energetsko podnebnega načrta

Kdaj do
Kje Ljubljana, Fakulteta za elektrotehniko
Drugi sklop posvetovanja z javnostjo glede ciljev in usmeritev se bo odvil ta teden na ljubljanski Fakulteti za elektrotehniko.

6. aprila 2023 se bo odvijal drugi sklop posvetovanja z javnostjo glede prvega osnutka posodobitve Nacionalnega energetskega in podnebnega načrta (NEPN). Jeseni 2022 (od avgusta do decembra 2022) je potekal prvi sklop posvetovanja z javnostjo glede posodobitve NEPN. Posvetovanje je bilo osredotočeno predvsem na oblikovanje predlogov ciljev in usmeritev za posodobitev NEPN. Poleg javne predstavitve je potekalo spletno posvetovanje in niz ciljnih tematskih posvetov. 

Na ministrstvu zdaj napovedujemo drugi sklop posvetovanja z javnostjo glede posodobitve NEPN, ki bo potekalo v mesecu aprilu 2023. Namenjeno bo predstavitvi zbirnega poročila o izvajanju NEPN, ki temelji na celovitem nacionalnem energetskem in podnebnem poročanju Evropski komisiji o izvajanju NEPN (zaključeno 15. marca 2023) in prvemu osnutku posodobitve strokovnih podlag, ter posvetovanju glede prvega osnutka usmeritev in ciljev za posodobitev NEPN.

Javna predstavitev, s katero bomo odprli drugi sklop posvetovanja z javnostjo, bo v četrtek, 6. aprila 2023, s pričetkom ob 14:00 na Fakulteti za elektrotehniko (velika dvorana).

Na spodnji povezavi je na voljo več informacij o dosedanjih aktivnostih pri pripravi načrta in posvetovalnem dokumentu, ki je na voljo javnosti.

Aktualne informacije o posodabljanju Nacionalnega energetsko podnebnega načrta