Skoči do osrednje vsebine

V Beltincih tradicionalna slovesnost ob seznanitvi z vojaško dolžnostjo

Kdaj
Kje Beltinci, Beltinški grad, Ravenska cesta 8
V Beltincih bo potekala tradicionalna slovesnost ob seznanitvi z vojaško dolžnostjo pod okriljem Ministrstva za obrambo – Uprave za obrambo Maribor in Slovenske vojske. Pri organizaciji dogodka tudi letos sodeluje Občina Beltinci.

Tokratne prireditve se bo udeležil tudi minister za obrambo Marjan Šarec, ki bo pozdravil vojaške obveznike. Seznanitve z vojaško dolžnostjo so priložnost, da mladi spoznajo poklic vojaka v službi domovine, vojaško tehniko in oborožitev ter različne možnosti sodelovanja s Slovensko vojsko, kot so prostovoljno služenje vojaškega roka, možnost štipendiranja in vojaški tabori, za katere je med mladimi veliko zanimanja.

V Beltincih seznanitve z vojaško dolžnostjo potekajo z ohranjanjem tradicije nabora z okrašenimi vozovi, na katerih se fantom pridružijo tudi dekleta. 

Program:

  • ob 9.50 – start kolone okrašenih vozov proti prireditvenemu prostoru (Beltinški grad, Ravenska cesta 8, 9231 Beltinci)
  • sledi nagovor župana Občine Beltinci in ministra za obrambo kot slavnostnega govornika (prireditveni prostor)
  • 10.40 – nagovor vodje Uprave za obrambo Maribor in seznanitev vojaških obveznikov z vojaško dolžnostjo (dvorana Kulturnega doma Beltinci)
  • sledi pogovor z Žanom Kranjcem, slovenskim alpskim smučarjem in pripadnikom športne enote Slovenske vojske (dvorana Kulturnega doma Beltinci)
  • predstavitev možnosti vključevanja v Slovensko vojsko (dvorana Kulturnega doma Beltinci)
  • 11.30 – izjava ministra za obrambo Marjana Šarca za medije (izjava bo potekala pred Beltinškim gradom)

Predstavnike medijev prosimo, da se nam na prireditvenem prostoru pridružijo ob 9.40.

Dodatne informacije: Nika Vrhovnik, mobilni telefon 051 610 555, in Monika Sušanj, mobilni telefon 040 470 619