Skoči do osrednje vsebine

Ana Schnabl na prvem Festivalu evropskih pisateljev v Londonu

Kdaj do
Kje British Library
Pigott Theatre, Knowledge Centre
96 Euston Road
London NW1 2DB
V British Library v Londonu bo 20. in 21. maja 2023 potekal prvi Festival evropskih pisateljev: Zgodbe, ki jih pripovedujemo (European Writers’ Festival), na katerem bo gostovala pisateljica Ana Schnabl.

Ana Schnabl bo sodelovala pri zaključni okrogli mizi festivala Pogled naprej: Evropske ode radosti, ki jo bo vodila novinarka in pisateljica Bee Rowlatt. Okrogla miza bo združila pet evropskih avtorjev. Poleg Ane Schnabl bodo sodelovali še Anthony Anaxagorou, Emmi Itäranta, Charlotte van der Broeck, in Olivier Guez. Spregovorili bodo o prihodnosti evropske literature, znanstveni fantastiki, utopiji in poeziji.

Predstavila se bo s knjigo Mojstrovina, ki je pri založbi Istros Books v angleškem prevodu Davida Limona izšla leta 2020 z naslovom The Masterpiece.

Festival European Writers’ Festival od leta 2017 nastaja pod okriljem mreže kulturnih inštitutov EUNIC London, katere član je tudi Veleposlaništvo RS v Londonu.  Na festivalu se bodo zbrali največji evropski pripovedovalci zgodb, da bi razpravljali o literaturi in velikih idejah, ki danes opredeljujejo njihove države in Evropo.

V spletni najavi dogodka se nahaja več informacij o sodelovanju Ane Schnabl na prvem Festivalu evropskih pisateljev v Londonu.

Izvedba projekta je omogočena s podporo kulturnega sklada, ki je namenjen sofinanciranju kulturnih projektov Republike Slovenije v tujini.

VIR: Beletrina

Slika Festivala evropskih pisateljev v Londonu

Slika Festivala evropskih pisateljev v Londonu | Avtor: Eunic London