Skoči do osrednje vsebine

Povabilo na posvet deležnikov Akta o digitalnih storitvah

Kdaj
Kje Splet
Vse zainteresirane vabimo na posvet deležnikov Akta o digitalnih storitvah z naslovom Oblikovanje prihodnosti digitalnih storitev, ki ga organizira Evropska komisija.

Enodnevni dogodek bo potekal 27. junija 2023 v Bruslju, spremljati ga bo mogoče tudi preko videokonferenčne povezave. Posvet predstavlja priložnost, da se vključite v razpravo o različnih vidikih družbenega vpliva posredniških spletnih platform in prispevate svoje mnenje v zvezi z izvajanjem Akta o digitalnih storitvah (DSA). Povezali se boste lahko s strokovnjaki iz akademskega sveta, internetnih platform, nevladnih organizacij, s predstavniki Evropske komisije in držav članic.

Posvet je namenjen razpravi o ključnih temah, povezanih z DSA. V uvodnem plenarnem delu bodo priznani govorniki, kot so profesor Grégoire Borst iz Univerze v Parizu, profesorica Patti Valkenburg iz Univerze v Amsterdamu ter Roberto Viola, generalni direktor DG CONNECT, naslovili vprašanja vpliva družbenih omrežij na duševno zdravje mladih in razpravljali o odgovornosti spletnih platform.

Nato se boste lahko udeležili štirinajstih zanimivih delavnic o različnih vidikih DSA. Vse delavnice bodo dostopne prek spletnega prenosa. Na delavnicah bodo obravnavane teme, kot so nasilje na podlagi spola, spletne tržnice, zasebnost, pravice intelektualne lastnine, sovražni govor in ekstremizem, zaščita mladoletnikov, globalni vpliv DSA, dostop do podatkov za raziskovalce, svoboda izražanja in medijska pluralnost, neresnične informacije, temni vzorci in oglaševanje, algoritmi in ocenjevanje tveganj.

V zaključnem plenarnem delu bodo obravnavana sistemska politična tveganja, ki jih družbena omrežja predstavljajo za naše demokratične vrednote in procese. Pridružite se izmenjavi mnenj o tem, kako lahko DSA z varovanjem temeljnih človekovih pravic spodbuja enakopravno in vključujočo spletno demokracijo.

Bodite del oblikovanja prihodnosti digitalnih storitev.

Podrobnosti dogodka in prijava.