Skoči do osrednje vsebine

Javni posvet o predlogu zakona o podnebnih spremembah

Kdaj do
Kje Vetrinjski dvor, Vetrinjska ulica 30, Maribor
Javni posvet o predlogu Zakona o podnebnih spremembah bo tokrat v Mariboru. Vabljeni!

Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo v okviru priprave Zakona o podnebnih spremembah pripravlja vsebinski posvet ter k aktivnemu sodelovanju pri pripravi vsebin zakona vabi vse področne strokovnjake, deležnike ter zainteresirano javnost. 

Vabljeni vsi, ki bi želeli na delavniški način sodelovati pri ustvarjanju predlogov za izboljšanje in spreminjanje Zakona. Predlog novega zakona bo obsegal rešitve za učinkovitejše izpolnjevanje obveznosti do mednarodnih pravnih aktov (Pariški sporazum, Okvirna konvencija ZN o spremembi podnebja), vsebine vezane na prenos zakonodaje EU v slovenski pravni red, vsebine, ki morajo biti urejene za uresničitev nacionalnih podnebnih ciljev ter določbe, vezane na vzpostavitev strukture, vloge in sodelovanja z relevantnimi deležniki. Na posvetu bo predstavljen osnutek zakona, še posebej pa bodo v ospredju tisti njegovi vidiki, kjer je bistvena osvetlitev problematike z gledišča različnih segmentov družbe. Jedro posveta bo delavnica, kjer bomo skupaj iskali najboljše in tudi konkretne rešitve za čimbolj celostno in domišljeno ureditev posameznih vrzeli, potreb in vprašanj.

Prijavnica za posvet 

Javni posvet organizirajo:
Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo, PIC – Pravni center za varstvo človekovih pravic in okolja, IPoP - Inštitut za politike prostora, Focus - društvo za sonaraven razvoj