Skoči do osrednje vsebine

Uradna predaja mostu v Lučji vasi

Kdaj do
Kje Lučja vas 19 a, 3331 Nazarje
Občini Nazarje bosta montažni most, ki ga je zagotovila Republika Hrvaška, preko mehanizma Unije na področju civilne zaščite, predala poveljnik glavnega štabva civilne zaščite Republike Hrvaške Damir Trut in generalni direktor Uprave RS za zaščito in reševanje Leon Behin.

Vabimo vas, da se pridružite uradni predaji montažnega mostu, ki je simbol sodelovanja in solidarnosti med državama v času naravne nesreče. Obilne padavine v začetku avgusta so prizadele našo državo in povzročile silovite in uničujoče poplave, ki so med drugim uničile tudi most v Lačji vasi pri Nazarjah čez reko Dreto.

Slovenija je, zaradi izjemno obsežnih poplav, prek mehanizma Unije na področju civilne zaščite zaprosila za mednarodno pomoč v težki mehanizaciji, helikopterjih in montažnih mostovih. Na naše zaprosilo za montažne mostove se je odzvala tudi Republika Hrvaška. Inženirska enota hrvaške vojske je pričela z delom 3. septembra in ga uspešno zaključila 6. septembra. Gre za prvi montažni most, ki ga je Hrvaška vojska postavila izven svojih meja.

Predaja mostu občini Nazarje bo potekala v prisotnosti poveljnika glavnega štaba civilne zaščite Republike Hrvaške Damirja Truta ter generalnega direktorja Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje Leona Behina.

Na voljo bodo izjave in fototermin.

Kontaktna oseba: Neja Pavlica (neja.pavlica@urszr.si 030 705 335).